Temar ROUGETTE pleśniowy 180g
Udostępnij na FacebookuRougette - ser miękki z porostem szlachetnej pleśni różowej, którą zawdzięcza ekstraktowi z papryki. Charakteryzuje go miąższ kremowobiały aż po złotożółty z pojedynczymi dziurami, elastyczna, kremowa konsystencja, aromatyczny zapach i delikatny, ale wyrazisty smak. Doskonały jako deser z owocami, składnik sałatek, idealny do przyrządzania dań na gorąco (np. Zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami). Wyśmienity na deskę serową. Najlepsze wina delikatne półwytrawne białe. Produkowany jest z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 65% tł w suchej masie. Produkt posiada certyfikat Halal.
1 szt - 0,180 kg
Kod kreskowy: 4000504137031
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Rougette - ser miękki z porostem szlachetnej pleśni różowej, którą zawdzięcza ekstraktowi z papryki. Charakteryzuje go miąższ kremowobiały aż po złotożółty z pojedynczymi dziurami, elastyczna, kremowa konsystencja, aromatyczny zapach i delikatny, ale wyrazisty smak. Doskonały jako deser z owocami, składnik sałatek, idealny do przyrządzania dań na gorąco (np. Zapiekanka z ziemniakami i pieczarkami). Wyśmienity na deskę serową. Najlepsze wina delikatne półwytrawne białe. Produkowany jest z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 65% tł w suchej masie. Produkt posiada certyfikat Halal.
Składniki
mleko pasteryzowane, śmietana, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, kultury pleśniowe.
Temperatura przechowywania min - max
2x8 °C
Nazwa producenta
Kaeserei Champignon
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,7 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 15 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 23 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 35 g |
| Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1559 kJ |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 377 kcal |
| g/100g | |
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,7 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 15 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,5 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 23 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 35 g |
| Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1559 kJ |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 377 kcal |
| W porcji 100 g | |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1559 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 377 kcal |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 23 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 15 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 35 g |
