TEMAR SER LIMBURGER 200G BRAK
Udostępnij na FacebookuDoskonały niemiecki ser maziowy, inaczej zwany serem z mytą lub czerwoną skórką. Charakteryzuje go bardzo wyrazisty, ostry zapach i smak. Konsystencja jest niezwykle elastyczna, sprężysta. Ze względu na intensywny zapach polecamy przechowywać ser w lodówce w osobnym pojemniku. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem, krakersami i jako przekąska. Dobrze się topi. Idealnie komponuje się z warzywami, owocami i rybami. Do specyfiki tego sera należy to, że w miarę upływu czasu intensywniej pachnie korzennym aromatem, staje się bardziej elastyczny, a na jego powierzchni tworzą się małe pęcherzyki. Jest to zjawisko jak najbardziej naturalne. Produkowany jest z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 40% tłuszczu w suchej masie.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 4002334207960
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Doskonały niemiecki ser maziowy, inaczej zwany serem z mytą lub czerwoną skórką. Charakteryzuje go bardzo wyrazisty, ostry zapach i smak. Konsystencja jest niezwykle elastyczna, sprężysta. Ze względu na intensywny zapach polecamy przechowywać ser w lodówce w osobnym pojemniku. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem, krakersami i jako przekąska. Dobrze się topi. Idealnie komponuje się z warzywami, owocami i rybami. Do specyfiki tego sera należy to, że w miarę upływu czasu intensywniej pachnie korzennym aromatem, staje się bardziej elastyczny, a na jego powierzchni tworzą się małe pęcherzyki. Jest to zjawisko jak najbardziej naturalne. Produkowany jest z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 40% tłuszczu w suchej masie.
Składniki
mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna, sól.
Najlepiej spożyć przed: patrz data z boku opakowaniu
Temperatura przechowywania min - max
4x10 °C
Nazwa producenta
Bauer
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 23,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,1 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 13,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 19,7 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1139 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 272 kcal |
g/100g | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 23,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,1 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 13,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 19,7 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1139 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 272 kcal |
W porcji 100 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 19,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1139 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 272 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 2,0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 23,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | <0,1 g |