1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5903240402328
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ciasto makaronowe 72%: semolina z pszenicy durum, jaja z chowu ściółkowego (19,4% ciasta makaronowego)
Nadzienie 28%: bułka tarta (mąka pszenna, sól); mieszanka serów 24,6% nadzienia: ser topiony w proszku 20,5% nadzienia: mleko, serwatka z mleka, sól, enzymy; Pecorino Romano ChNP 2% nadzienia: mleko owcze, sól, podpuszczka; Grana Padano ChNP 2% nadzienia: mleko krowie, sol, podpuszczka, lizozym z białka jaja kurzego; margaryna: tłuszcz kokosowy, oleje roślinne (słonecznikowy, sojowy, rzepakowy), woda; ricotta 8,2% nadzienia: mleko, serwatka z mleka, sól; sól, aromaty, przyprawy.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać soję i gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: wsypać tortellini do lekko osolonej wody tuż przed rozpoczęciem wrzenia (1,5 litra x 100 g produktu). Gotować przez 14 minut.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Dystrybutor:
Atlanta AM Sp.z.o.o
ul. Annopol 4A
03-236 Warszawa
Adres zwrotny
Atlanta AM Sp.z.o.o
ul. Annopol 4A
03-236 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1594 kJ / 378 kcal |
Tłuszcz | 8,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 5,2 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Białko | 15 g |
Sól | 2 g |