1 szt - 0,240 kg
Kod kreskowy: 5900488349743
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
68% farsz (33% filet z piersi kurczaka gotowany,
27% sos (woda, koncentrat pomidorowy, cukier,. 2% przyprawy (czosnek, oregano, papryka słodka wędzona, kmin rzymski, imbir, pieprz, papryka słodka, kolendra), olej rzepakowy, sól, musztarda sarepska (woda, gorczyca, ocet, cukier, sól, przyprawy, ekstrakt z kurkumy); ocet jabłkowy, skrobia ziemniaczana, olej sojowy z chilli (olej sojowy, papryczka chili), substancja konserwująca: ocet buforowany; aromat naturalny); 22,5% kukurydza (62% kukurydza, woda, cukier, sól); 17,5% papryka konserwowa (54% papryka czerwona, woda, ocet, cukier, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia));
32% tortilla - placek pszenny (mąka pszenna, olej rzepakowy, stabilizatory: glicerol, guma ksantanowa; mąka pszenna fermentowana, glukoza, sól, regulator kwasowości; kwas jabłkowy; gluten pszenny, błonnik pszenny, emulgator: mono-i-diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu, środek do przetwarzania maki: L-cysteina)
Marka
Spar
Dodatkowe informacje
Opinie i uwagi na temat produktu proszę kierować na adres: naszeprodukty@spar.pl
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko, seler.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 7°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: spożyć na zimno lub ciepło.
Na zimno: spożyć bezpośrednio po wyjęciu z opakowania.
Na ciepło: produkt podgrzać w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut lub na rozgrzanej patelni około 7 minut lub na grillu kontaktowym nagrzanym do temperatury 220°C przez około 4 minuty.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
SPAR Sp.z.o.o
ul. Druskienicka 12
60-476 Poznań
Adres zwrotny
SPAR Sp.z.o.o
ul. Druskienicka 12
60-476 Poznań
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 748 kJ / 178 kcal |
Tłuszcz | 4,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,7 g |
Węglowodany | 24 g |
w tym cukry | 7,8 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 9,3 g |
Sól | 1,6 g |