1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 3856020246839
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU, MLEKA I JAJ.
Składniki
skrobia ziemniaczana
przyprawy 9,5% (słodka czerwona papryka, kminek, papryka chili, czarny pieprz 0,3%, kurkuma, ziele angielskie)
zioła 1,2% (majeranek 0,7%, tymianek, rozmaryn, liść laurowy)
skrobia kukurydziana
suszone warzywa 55,6% (pomidory, cebula, ziemniaki, korzeń SELERA, czosnek, marchew)
sól
cukier
Marka
Vegeta
Cechy
wyprodukowano z naturalnych składników
na dwa sposoby - wegańskie lub mięsne
bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 130
Wysokość na półce - 160
Głębokość na półce - 9
Waga od dostawcy
Waga brutto - 70
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 160
Głębokość - 9
Szerokość - 130
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Danie mięsne
Gulasz
Dodaj: 400 g karkówki, 1 cebulę.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 350 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć 10 min pokrojoną w kostkę karkówkę z cebulą, dodać 150 ml wody i gotować pod przykryciem 20 min. Dodać przygotowaną przyprawę, wolno dusić na małym ogniu przez kolejne 10 min do uzyskania gęstego sosu.
Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku pod koniec gotowania dodać łyżkę masła. Aby skrócić czas gotowania można użyć polędwiczki wieprzowej. Do gulaszu można dodać pokrojone pieczarki, posypać natka pietruszki.
Danie wege
Gulasz warzywny
Dodaj: 500 g warzyw, 50 g pieczarek, 200 g passaty pomidorowej.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę (bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 10 min. Dodać 100 ml wody i gotować pod przykryciem qo min. Dodać przygotowaną przyprawę, passatę Podravka i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstego sosu.
Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i siekanej kolendry lub bazylii podkreśli smak, w miejsce pieczarek można użyć ciecierzycy lub białej fasoli konserwowej.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
3 porcje
Opakowanie logistyczne
GTIN - 03856020246846
Adres internetowy
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g | Średnia wartość odżywcza w 1 porcji |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1239 kJ / 294 kcal | 248 kJ / 59 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | <0,1 g |
Węglowodany | 54 g | 11 g |
- w tym cukry | 37 g | 7,4 g |
Błonnik | 15 g | 3,0 g |
Białko | 7,9 g | 1,6 g |
Sól | 11,5 g | 2,3 g |