Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań klopsiki w sosie pomidorowym 45 g
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,045 kg
Kod kreskowy: 3856020246747
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
skrobia kukurydziana
sól
przyprawy 5,3% (słodka czerwona papryka, imbir, papryka chili, kolendra, kminek)
cukier
suszone warzywa 29,2% (cebula, ziemniaki, czosnek 2,2%)
zioła 1,2% (majeranek, tymianek, liść pietruszki)
mączka z czerwonej soczewicy
skrobia ziemniaczana
kaszka ryżowa
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, selera i jaj.
Marka
Vegeta
Cechy
wyprodukowano z naturalnych składników
na dwa sposoby - wegańskie lub mięsne
bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 160
Głębokość na półce - 10
Szerokość na półce - 130
Waga od dostawcy
Waga brutto - 50
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 10
Szerokość - 130
Wysokość - 160
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Danie mięsne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dodaj: 350 g mięsa mielonego, 1 cebulę, 400 ml passaty pomidorowej.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu dokładnie połączyć przyprawę z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym i posiekaną cebulą. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia passatę Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min).
Rekomendacja Vegety: Zamiast mięsa wieprzowo-wołowego można użyć mięsa z indyka lub wieprzowego. Po upieczeniu całość skropić lekko oliwą. Do sosu można dodać odrobinę śmietany, udekorować świeżymi ziołami.
Danie wege
Klopsiki warzywne
Dodaj: 100 g soczewicy konserwowej, 100 g brokułów, 80 g kaszy kuskus, 30 g słonecznika, 400 ml krojonych pomidorów.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć ugotowaną kaszę kuskus, soczewicę, rozdrobnione brokuły, słonecznik i dokładnie wymieszać. Dodać przygotowaną przyprawę. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia krojone pomidory Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min).
Rekomendacja Vegety: Dla zaostrzenia smaku dodać chili, posypać natka pietruszki lub kolendrą.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
3 porcje
Adres internetowy
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl