Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań spaghetti bolognese 45 g
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,045 kg
Kod kreskowy: 3856020246716
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU, MLEKA I JAJ.
Składniki
sól
kaszka ryżowa
czarny pieprz
suszone warzywa 58,7 % (pomidory 32,5 %, ziemniaki, cebula, marchew, czosnek, korzeń SELERA)
cukier
zioła 2,6 % (oregano, majeranek, bazylia 0,4 %, tymianek)
Marka
Vegeta
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów
na dwa sposoby - wegańskie lub mięsne
wyprodukowano z naturalnych składników
Dodatkowe informacje
Konkurs
Wybierz swój smak i wygrywaj!
Nagroda główna:
100 000 zł
Dodatkowo:
50 x 1000 zł
Konkurs trwa:
15.10.22-28.02.23
Szczegóły i regulamin na:
wybierzswojsmak.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 130
Głębokość na półce - 10
Wysokość na półce - 160
Waga od dostawcy
Waga brutto - 50
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 130
Głębokość - 10
Wysokość - 160
Dodatki
Barwniki sztuczne - Nie zawiera
Dodatek MSG - Nie zawiera
Sztuczne aromaty - Nie zawiera
Przepisy
Danie mięsne
Spaghetti bolognese
Dodaj: 250 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, 250 g makaronu spaghetti, 200 g passaty pomidorowej
Sposób przygotowania: Zawartość torebki rozpuścić w 500 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso wołowo-wieprzowe, dodać passatę Podravka i przygotowaną przyprawę. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Makaron Podravka ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Gotowy makaron połączyć z sosem.
Rekomendacja Vegety: Posypać tartym parmezanem. Dodać świeżą bazylię, czosnek, cebulę, odrobina chili wspaniale podkreśli smak.
Danie wege
Spaghetti bolognese warzywne
Dodaj: 200 g warzyw, 50 g pieczarek, 250 g makaronu spaghetti, 200 g passaty pomidorowej.
Sposób przygotowania: Zawartość torebki rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni smażyć posiekane warzywa (marchewkę, bakłażana, cukinię, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 7 min. Dodać przygotowaną przyprawę i wolno dusić około 10 min, od czasu do czasu mieszając, na koniec dodać passatę Podravka. Makaron Podravka ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Gotowy makaron połączyć z sosem.
Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku można dodać rozgnieciony czosnek, chili, świeżą bazylię. Dodatkowo posypać tartym parmezanem wegańskim.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Adres internetowy
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g | Średnia wartość odżywcza w 1 porcji |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1254 kJ / 297 kcal | 188 kJ / 45 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g | <0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | <0,1 g |
Węglowodany | 59 g | 8,9 g |
- w tym cukry | 27 g | 4,1 g |
Błonnik | 10 g | 1,5 g |
Białko | 8,8 g | 1,3 g |
Sól | 10,2 g | 1,5 g |