1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901315056230
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
przyprawy
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy)
barwnik (ryboflawina)
suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
skrobia kukurydziana
cukier
sól jodowana (sól, jodan potasu)
Marka
Vegeta
Cechy
oryginalna
z 620 g świeżych warzyw*
133 porcje
nie zawiera glutenu
bez dodatku konserwantów
bez dodatku aromatów
*620 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania / opakowanie zawiera 62 g suszonych warzyw
Dodatkowe informacje
Konkurs
Nagroda główna 50 000 zł
co tydzień
2 000 zł
codziennie
500 zł
Konkurs trwa 20.10.23-29.02.24
Szczegóły i regulamin:
www.tomiwsmak.pl
www.vegeta.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Adres zwrotny
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kontakt
PODRAVKA d.d.
Adres kontaktowy
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 82
Głębokość na półce - 48
Wysokość na półce - 173
Waga od dostawcy
Waga brutto - 408
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 48
Wysokość - 173
Szerokość - 82
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Bezglutenowy
Dodatki
Flavour Enhancers - Zawiera
MSG (glutaminian) - Zawiera
Barwniki - Zawiera
Przepisy
Kapuśniak
Składniki:
- 2,25 litra wody
- 700 g surowych żeberek
- 400 g wędzonych żeberek
- 300 g wędzonego boczku
- 3 ząbki czosnku
- 3 kawałki suszonych borowików
- 700 g ziemniaków
- 400 g kiszonej kapusty
- 2 łyżeczki soli
- 4 łyżeczki Vegety
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżeczki suszonego majeranku
- 1 łyżeczka kminku
- 3 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
Sposób przygotowania: Surowe żeberka opłukać i pokroić na części z 2 żeberkami. Włożyć do dużego garnka, wlać zimną wodę, dodać sól i zagotować. Odszumować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut pod przykryciem. Wędzone żeberka podzielić na porcje z jednym lub dwoma żeberkami. Dodać do wywaru. Boczek pokroić w kostkę i również dodać do zupy.
Doprawić pieprzem i kminkiem, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz czosnek i suszone borowiki oraz Vegetę. Gotować przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotować przez ok. 20 minut. Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać, dodać do garnka z zupą. Wsypać suszony majeranek, przykryć i gotować przez około 30 minut aż kapusta i mięso będą miękkie.
Kraj
Kraj pochodzenia - Chorwacja
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
133 porcje
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 662 kJ / 157 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 22 g |
błonnik | 5,0 g |
białko | 8,5 g |
sól | 56,9 g |