Vegeta Przyprawa warzywna do potraw 400 g
Udostępnij na Facebooku- Nie zawiera glutenu - Bez dodatku konserwantów - Bez dodatku aromatów
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901315056230
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
przyprawy
barwnik (ryboflawina)
suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
skrobia kukurydziana
cukier
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy)
sól jodowana (sól, jodan potasu)
Marka
Vegeta
Cechy
oryginalna
bogactwo smaku
z 620 g świeżych warzyw*
133 porcje
*620 g świeżych warzyw zostało użyte do wyprodukowania tego opakowania / opakowanie zawiera 62 g suszonych warzyw
Opis produktu
- Nie zawiera glutenu
- Bez dodatku konserwantów
- Bez dodatku aromatów
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.vegeta.pl
Adres zwrotny
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.vegeta.pl
Adres kontaktowy
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Kontakt
PODRAVKA d.d.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 48
Wysokość na półce - 173
Szerokość na półce - 82
Waga od dostawcy
Waga brutto - 408
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 82
Wysokość - 173
Głębokość - 48
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Bezglutenowy
Dodatki
MSG (glutaminian) - Contains
Wzmacniacze smaku - Contains
Colours - Contains
Przepisy
Kapuśniak
Składniki:
- 2,25 litra wody
- 700 g surowych żeberek
- 400 g wędzonych żeberek
- 300 g wędzonego boczku
- 3 ząbki czosnku
- 3 kawałki suszonych borowików
- 700 g ziemniaków
- 400 g kiszonej kapusty
- 2 łyżeczki soli
- 4 łyżeczki Vegety
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 3 łyżeczki suszonego majeranku
- 1 łyżeczka kminku
- 3 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
Sposób przygotowania: Surowe żeberka opłukać i pokroić na części z 2 żeberkami. Włożyć do dużego garnka, wlać zimną wodę, dodać sól i zagotować. Odszumować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut pod przykryciem. Wędzone żeberka podzielić na porcje z jednym lub dwoma żeberkami. Dodać do wywaru. Boczek pokroić w kostkę i również dodać do zupy.
Doprawić pieprzem i kminkiem, dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz czosnek i suszone borowiki oraz Vegetę. Gotować przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i gotować przez ok. 20 minut. Kapustę kiszoną odcisnąć i posiekać, dodać do garnka z zupą. Wsypać suszony majeranek, przykryć i gotować przez około 30 minut aż kapusta i mięso będą miękkie.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
133 porcje
Adres internetowy
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 662 kJ / 157 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 22 g |
błonnik | 5,0 g |
białko | 8,5 g |
sól | 56,9 g |