1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901315056322
Dodatkowe informacje
Producent
Vegeta
Vegeta
Zainspiruj się i gotuj wszystko, co tylko możesz sobie wyobrazić.
Rozpocznij nową kulinarną podróż.
www.vegeta.pl
Składniki
skrobia kukurydziana
cukier
suszone warzywa 17,4 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
wzmacniacz smaku (inozynian disodowy)
barwnik (ryboflawina)
ekstrakt drożdżowy
sól jodowana (sól, jodan potasu)
przyprawy
Marka
Vegeta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa warzywna do potraw.
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
gwarancja dobrego smaku
O marce
Vegeta
Zainspiruj się i gotuj wszystko, co tylko możesz sobie wyobrazić.
Rozpocznij nową kulinarną podróż.
www.vegeta.pl
Zalecenia dla alergików
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk daty z boku opakowania.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 84
Wysokość - 172
Głębokość - 48
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres kontaktowy
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Kontakt
PODRAVKA d.d.
Dodatki
Dodatek MSG - Contains
Colours - Contains
Wzmacniacze smaku - Contains
Przepisy
Pieczony kurczak z warzywami:
4 filety z kurczaka ( ok. 600 g), 3 cebule, 200 g czerwonej papryki, 150 g cukinii, 400 g przecieru pomidorowego Podravka, 2 ząbki czosnku, 100 g startego żółtego sera, szczypta pieprzu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka Vegety bez dodatku glutaminianu sodu.
Filety z kurczaka doprawić Vegetą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będą złotobrązowe. Filety zdjąć z patelni i odłożyć. Na tej samej patelni smażyć przez 2 minuty drobno posiekaną cebulę i paprykę, następnie dodać drobno posiekany czosnek i pokrojoną cukinię. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, łyżkę Vegety i gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty. Warzywa przełożyć do niedużego naczynia żaroodpornego (około 20 x 20 cm). Kurczaka ułożyć na wierzchu i lekko zanurzyć w warzywach. Można posypać startym żółtym serem. Piec przez 15 minut w temperaturze 200° C. Podawać na ciepło z grzankami.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 567 kJ / 134 kcal |
tłuszcz | 0,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 23 g |
błonnik | 4,4 g |
białko | 3,6 g |
sól | 61,9 g |