Vegeta Przyprawa warzywna do potraw drobno zmielona 170 g
Udostępnij na FacebookuVegeta Dodatek który będzie pasował do każdego dania swoim smakiem i teksturą. Vegeta Fine Blend zapewni Twojemu przepisowi doskonałe zakończenie
1 szt - 0,170 kg
Kod kreskowy: 5901315056575
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
przyprawy
sól jodowana (sól, jodan potasu)
olej słonecznikowy
skrobia kukurydziana
suszone warzywa 15,5 % (pasternak, ziemniaki, marchew, cebula, SELER korzeniowy, natka pietruszki)
barwnik (ryboflawina)
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy)
cukier
Marka
Vegeta
Cechy
brak widocznych kawałków warzyw
oryginalna receptura
100 % pełnego smaku
Opis produktu
Vegeta
Dodatek który będzie pasował do każdego dania swoim smakiem i teksturą. Vegeta Fine Blend zapewni Twojemu przepisowi doskonałe zakończenie
Dodatkowe informacje
Zapytaj, sugeruj...
www.vegeta.pl
podravka@podravka.pl
Zalecenia dla alergików
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk z boku opakowania.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres kontaktowy
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Kontakt
PODRAVKA d.d.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 65
Wysokość na półce - 146
Głębokość na półce - 35
Waga od dostawcy
Waga brutto - 174
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 146
Szerokość - 65
Głębokość - 35
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Dodatki
Wzmacniacze smaku - Contains
MSG (glutaminian) - Contains
Colours - Contains
Przepisy
Chrupiące gnocchi z pomidorami i mozzarellą
(4 osoby, 45 minut)
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek, 500 g ziemniaczanych gnocchi, 60 g masła, 4 ząbki czosnku, ¹/₄ łyżeczki soli chili, 2 łyżeczki mieszanki Vegeta drobno zmielona, czarny pieprz, 400 g pomidorków koktajlowych, ¹/₂ łyżeczki bazylii, 200 g mozzarelli
Przygotowanie: rozgrzej piekarnik do 230℃ i umieść ruszt pod grzałką. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni i dodaj połowę gnocchi. Przykryj pokrywką i smaż na złoty kolor z każdej strony od 2 do 4 minut. Przełóż do miski, czynność powtórz z pozostałymi gnocchi i oliwą. Rozpuść masło na patelni i dodaj posiekany czosnek, sól chili, mieszankę Vegeta drobno zmielona i pieprz do smaku. Zmniejsz ogień i dodaj pomidorki oraz 3 łyżki wody i podgrzewaj, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż pomidory zmiękną, a płyn nieco odparuje, smaż od 4 do 6 minut. Aby proces ten nieco przyśpieszyć użyj przekrojonych na pół pomidorków.
Usmażone gnocchi, pomidorki i bazylię przełóż do naczynia żaroodpornego, wymieszaj. Na wierzchu ułóż mozzarellę i lekko skrop oliwą z oliwek. Zapiekaj w piekarniku pod rusztem przez 2-4 minuty, aż ser roztopi się i nabierze złotobrązowego koloru.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 614 kJ / 145 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 21 g |
Błonnik | 3,7 g |
Białko | 6,5 g |
Sól | 57,6 g |