Warzywko Przyprawa warzywna do potraw uniwersalna 1 kg
Udostępnij na FacebookuWarzywko wyśmienicie nadaje się do zup, sosów oraz dań mięsnych, rybnych i warzywnych. Bez dodatku substancji konserwujących.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907573336114
Dodatkowe informacje
Producent
Warzywko
Warzywko
Najwarzywniejsze w kuchni
Składniki
hydrolizat białka roślinnego
sól
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy)
przyprawy
barwnik (ryboflawina)
warzywa suszone 15,1% (pasternak, marchew, cebula, czosnek, natka pietruszki, pomidory, liście SELERA, papryka)
ekstrakt drożdżowy
cukier
Marka
Warzywko
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa warzywna do potraw uniwersalna
Cechy
nie zawiera: glutenu, konserwantów
bogaty smak warzyw
do zup, do pieczenia, do smażenia, do sosów
Opis produktu
Warzywko wyśmienicie nadaje się do zup, sosów oraz dań mięsnych, rybnych i warzywnych.
Bez dodatku substancji konserwujących.
O marce
Warzywko
Najwarzywniejsze w kuchni
Pozostałe informacje
Właścicielem znaku towarowego Warzywko jest Podravka Polska Sp. z o.o.
Zalecenia dla alergików
Seler - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania: Dodać 1-2 łyżki Warzywka na 1 litr wywaru, a do sosów i innych dań według własnych upodobań. Po użyciu Warzywka większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 93
Głębokość - 68
Wysokość - 226
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
PODRAVKA d.d.,
A. Starĉevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
F +48 22 427-30-39
E podravka@podravka.pl
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Przepisy
Zapiekane kolorowe warzywa
Składniki potrawy: 1 koper włoski, 100 g małych pomidorków, 1 cukinia, 100 g zielonych szparagów, ½ szklanki zielonych oliwek Podravka, 150 g liści szpinaku, 3 jajka, 4 łyżki śmietany, 1 łyżka Warzywka, 3 łyżki masła, 40 g tartego sera, oliwa z oliwek.
Przygotowanie: Koper włoski oczyścić i pokroić na cząstki, krótko podsmażyć na oliwie z oliwek. Cukinię pokroić w plastry. Dodać razem ze szparagami do kopru, zamieszać i lekko podsmażyć. Na koniec dodać przekrojone na ćwiartki małe pomidorki i liście szpinaku. Doprawić Warzywkiem. Śmietanę zmieszać z jajkami i tartym serem. Zalać warzywa, wymieszać i krótko podsmażyć. Przed podaniem posypać natką pietruszki i dodać zielone oliwki Podravka.
Smacznego!
Telefon kontaktowy
+48 22 427-30-10
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
F +48 22 427-30-39
E podravka@podravka.pl
Email kontaktowy
podravka@podravka.pl
Numer fax
+48 22 427-30-39
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 490 kJ/116 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 15 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 67,0 g |