Winiary Bulion cielęcy 120 g (12 sztuk)
Udostępnij na FacebookuWINIARY Bulion cielęcy to 12 kostek umieszczonych w poręcznym opakowaniu. To znakomity produkt, który podkreśli charakter wielu potraw. Cielęcina jest delikatnym i chudym mięsem, które nadaje wyjątkowo subtelny smak daniom, nie przytłaczając ich swoim aromatem. Bulion cielęcy WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion cielęcy jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Subtelny smak cielęciny sprawia, że bulion idealnie nada się do przygotowania warzywnych zup kremów, które nie potrzebują wyrazistego, mięsnego smaku. Produkt świetnie nadaje się również do przygotowania mięs w sosach własnych, gulaszy czy sosów pieczeniowych. Po zastosowaniu kostek, większość dań nie wymaga już dalszego przyprawiania, w tym również dosalania. Bulion cielęcy WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że danie zawsze się uda. Wśród najważniejszych zalet WINIARY bulionu cielęcego można wymienić: - uniwersalność zastosowania w kuchni; - smak cielęciny, który nie dominuje dań. WINIARY Bulion cielęcy szybko rozpuszcza się w wodzie. Wystarczy rozpuścić jedną kostkę w litrze gorącej wody, aby w subtelny sposób podkreślić smak dania. Jeśli chcemy uzyskać bardziej wyrazisty aromat potrawy, wówczas należy dodać dwie kostki produktu do takiej samej objętości wrzącej wody. Nie zwlekaj i wypróbuj bulion cielęcy WINIARY w swojej kuchni!
1 szt - 0,120 kg
Kod kreskowy: 7613032376758
Dodatkowe informacje
Producent
Winiary
WINIARY Bulion cielęcy to 12 kostek umieszczonych w poręcznym opakowaniu. To znakomity produkt, który podkreśli charakter wielu potraw. Cielęcina jest delikatnym i chudym mięsem, które nadaje wyjątkowo subtelny smak daniom, nie przytłaczając ich swoim aromatem.
Bulion cielęcy WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion cielęcy jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Subtelny smak cielęciny sprawia, że bulion idealnie nada się do przygotowania warzywnych zup kremów, które nie potrzebują wyrazistego, mięsnego smaku. Produkt świetnie nadaje się również do przygotowania mięs w sosach własnych, gulaszy czy sosów pieczeniowych. Po zastosowaniu kostek, większość dań nie wymaga już dalszego przyprawiania, w tym również dosalania. Bulion cielęcy WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że danie zawsze się uda.
Wśród najważniejszych zalet WINIARY bulionu cielęcego można wymienić:
- uniwersalność zastosowania w kuchni;
- smak cielęciny, który nie dominuje dań.
WINIARY Bulion cielęcy szybko rozpuszcza się w wodzie. Wystarczy rozpuścić jedną kostkę w litrze gorącej wody, aby w subtelny sposób podkreślić smak dania. Jeśli chcemy uzyskać bardziej wyrazisty aromat potrawy, wówczas należy dodać dwie kostki produktu do takiej samej objętości wrzącej wody.
Nie zwlekaj i wypróbuj bulion cielęcy WINIARY w swojej kuchni!
Składniki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy
suszone mięso cielęce 0,2%
liść pietruszki
skrobia kukurydziana
przeciwutleniacz (lecytyny)
ekstrakt mięsa wołowego 2,9%
olej palmowy
cukier
sól
przyprawy
suszone warzywa (cebula 1,9%, marchew, por)
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
aromaty
barwnik (karmel amoniakalny)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: pszenicę, jaja, soję, seler, mleko, gorczycę.
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Bulion cielęcy.
Cechy
łatwe otwarcie
Opis produktu
WINIARY Bulion cielęcy to 12 kostek umieszczonych w poręcznym opakowaniu. To znakomity produkt, który podkreśli charakter wielu potraw. Cielęcina jest delikatnym i chudym mięsem, które nadaje wyjątkowo subtelny smak daniom, nie przytłaczając ich swoim aromatem.
Bulion cielęcy WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion cielęcy jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Subtelny smak cielęciny sprawia, że bulion idealnie nada się do przygotowania warzywnych zup kremów, które nie potrzebują wyrazistego, mięsnego smaku. Produkt świetnie nadaje się również do przygotowania mięs w sosach własnych, gulaszy czy sosów pieczeniowych. Po zastosowaniu kostek, większość dań nie wymaga już dalszego przyprawiania, w tym również dosalania. Bulion cielęcy WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że danie zawsze się uda.
Wśród najważniejszych zalet WINIARY bulionu cielęcego można wymienić:
- uniwersalność zastosowania w kuchni;
- smak cielęciny, który nie dominuje dań.
WINIARY Bulion cielęcy szybko rozpuszcza się w wodzie. Wystarczy rozpuścić jedną kostkę w litrze gorącej wody, aby w subtelny sposób podkreślić smak dania. Jeśli chcemy uzyskać bardziej wyrazisty aromat potrawy, wówczas należy dodać dwie kostki produktu do takiej samej objętości wrzącej wody.
Nie zwlekaj i wypróbuj bulion cielęcy WINIARY w swojej kuchni!
O marce
WINIARY Bulion cielęcy to 12 kostek umieszczonych w poręcznym opakowaniu. To znakomity produkt, który podkreśli charakter wielu potraw. Cielęcina jest delikatnym i chudym mięsem, które nadaje wyjątkowo subtelny smak daniom, nie przytłaczając ich swoim aromatem.
Bulion cielęcy WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion cielęcy jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Subtelny smak cielęciny sprawia, że bulion idealnie nada się do przygotowania warzywnych zup kremów, które nie potrzebują wyrazistego, mięsnego smaku. Produkt świetnie nadaje się również do przygotowania mięs w sosach własnych, gulaszy czy sosów pieczeniowych. Po zastosowaniu kostek, większość dań nie wymaga już dalszego przyprawiania, w tym również dosalania. Bulion cielęcy WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że danie zawsze się uda.
Wśród najważniejszych zalet WINIARY bulionu cielęcego można wymienić:
- uniwersalność zastosowania w kuchni;
- smak cielęciny, który nie dominuje dań.
WINIARY Bulion cielęcy szybko rozpuszcza się w wodzie. Wystarczy rozpuścić jedną kostkę w litrze gorącej wody, aby w subtelny sposób podkreślić smak dania. Jeśli chcemy uzyskać bardziej wyrazisty aromat potrawy, wówczas należy dodać dwie kostki produktu do takiej samej objętości wrzącej wody.
Nie zwlekaj i wypróbuj bulion cielęcy WINIARY w swojej kuchni!
Pozostałe informacje
1 porcja (200 ml**)= energia 29 kJ 7 kcal 0%*
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Aby uzyskać esencjonalny bulion rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 14
Wysokość - 61
Szerokość - 151
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Przepisy
Zupa z cukinii z mascarpone i prażonym słonecznikiem - 4 porcje
2 kostki Bulionu cielęcego Winiary
2 małe cukinie
1/2 małej cebuli
2 małe ziemniaki
2 łyżki masła
100 g łyżki masła
100 g serka mascarpone
pieprz
4 łyżki prażonego słonecznika
listki mięty do dekoracji
Kostki rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody. Warzywa oczyść i pokrój w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj cukinię i ziemniaki, duś 5 minut. Wlej bulion, gotuj 20 minut. Zupę zmiksuj z serkiem mascarpone. Dopraw do smaku. Rozlej do miseczek, podaj ze słonecznikiem i listkiem mięty.
Kraj
Country of Origin - Poland
Telefon kontaktowy
800161666
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 60 porcji.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 07613032376765
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | W 100 ml rosołu | W 100 ml bazy do zupy** | W 200 ml bazy do zupy** | %RWS* w porcji |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 29 kJ | 13 kJ | 29 kJ | 0% |
Wartość energetyczna | 7 kcal | 3 kcal | 7 kcal | |
Tłuszcz | 0,5 g | 0,2 g | 0,5 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 0% |
w tym cukry | 0,1 g | 0,0 g | 0,1 g | 0% |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 0,2 g | 0,1 g | 0,2 g | 0% |
Sól | 0,92 g | 0,46 g | 0,92 g | 15% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 60 porcji. | ||||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr |