1 szt - 0,120 kg
Kod kreskowy: 5900085011067
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu)
sól
suszone mięso wołowe 2,2 %
skrobia ziemniaczana
cukier
olej palmowy
suszone warzywa (marchew 0,5 %, czosnek)
aromaty (z pszenicą)
liść pietruszki
pieprz czarny
barwnik (karmel)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Rosół wołowy.
Pozostałe informacje
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Seler - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny rosół, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 150
Wysokość na półce - 61
Głębokość na półce - 13
Waga od dostawcy
Waga brutto - 129
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 61
Głębokość - 13
Szerokość - 150
Dodatki
Wzmacniacze smaku - Zawiera
Przeciwutleniacze - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
MSG (glutaminian) - Zawiera
Barwniki - Zawiera
Przepisy
Krupnik z pietruszkowym pesto - 4 porcje
2 kostki Rosołu wołowego Winiary
1 marchewka
1 pietruszka (korzeń)
1 seler
2 ziemniaki
100 g kaszy jęczmiennej
1 pęczek natki pietruszki
50 g tartego parmezanu
50 ml oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku (pesto)
Zupa:
Pokrojone warzywa zalej 2 litrami wody i zagotuj. Dodaj kostki i kaszę. Gotuj całość około 20-25 minut, aż kasza i warzywa będą miękkie.
Pesto:
Natkę, olej i ser zmiksuj w blenderze. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj krupnik z łyżeczką pesto.
Telefon kontaktowy
800 16 16 66
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 60 porcji.
Adres internetowy
www.winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 ml rosołu | Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 ml bazy do zupy** | Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 200 ml bazy do zupy** | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 26 kJ | 13 kJ | 26 kJ | 0 % |
Wartość energetyczna | 6 kcal | 3 kcal | 6 kcal | 0 % |
Tłuszcz | 0,5 g | 0,2 g | 0,5 g | 1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 0,3 g | 2 % |
Węglowodany | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 0 % |
w tym cukry | 0,1 g | 0,0 g | 0,1 g | 0 % |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 0,1 g | 0,1 g | 0,1 g | 0 % |
Sól | 0,96 g | 0,48 g | 0,96 g | 16 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 60 porcji. | ||||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
** po przyrządzeniu z 1 kostką na litr |