Woda delikatnie gazowana z nutą cytryny Nata Aqua 0,5l
Udostępnij na FacebookuWoda mineralna nata aqua należy do najlepszych jakościowo wód w kraju. Jej źródło bije w samym sercu kaszub, w czystym ekologicznie kaszubskim parku krajobrazowym. Jest wydobywana ze studni głębinowych, położonych na terenie ekologicznie chronionego kaszubskiego parku krajobrazowego, z głębokości 156 metrów. Podziemne źródła powstały w okresie plejstocenu, kiedy obszar dzisiejszej północnej polski pokrywał lodowiec. Trzykrotne nasunięcie lodowca na ten teren spowodowało powstanie bardzo korzystnego układu warstw ziemi, które doskonale zabezpieczają źródła przed wpływem środowiska zewnętrznego. Woda pobierana z głębinowych pokładów jest zdrowa, zimna i krystalicznie czysta. Umiejscowienie źródeł na terenie prawnie chronionego parku krajobrazowego jest ich niezwykle cennym atutem. Naturalna woda mineralna nata aqua wyróżnia się pierwotną czystością, stałym naturalnym składem minerałów oraz zawartością mikroelementów w ilościach i wzajemnych proporcjach korzystnych dla zdrowia. Walory wody nata aqua są w 100 procentach dziełem natury. Woda nata aqua posiada niską zawartość sodu oraz optymalną ilość minerałów – m.In. Wapnia, potasu i magnezu. Optymalne proporcje minerałów i niska zawartość sodu pozwala na spożywanie wody mineralnej nata przez wszystkich członków rodziny, tak zarówno niemowlęta, jak i osoby starsze, w dowolnych ilościach. Firma lonza-nata, producent wody mineralnej nata aqua, pracuje zgodnie z europejskim systemem haccp, gwarantującym produkcję bezpiecznej żywności oraz z europejskim systemem iso 22000:2005. Woda mineralna nata aqua badana jest w systemie ciągłym przez wyspecjalizowane laboratorium analityczne. Okresowo woda nata badana jest także przez niezależne instytucje - nie tylko krajowe, ale i zagraniczne. Niezwykle surowy system zabezpieczeń w całym cyklu produkcyjnym jest dodatkowym gwarantem jakości.
1 szt - 0,500 litr
Kod kreskowy: 5900292314012
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Woda mineralna nata aqua należy do najlepszych jakościowo wód w kraju. Jej źródło bije w samym sercu kaszub, w czystym ekologicznie kaszubskim parku krajobrazowym. Jest wydobywana ze studni głębinowych, położonych na terenie ekologicznie chronionego kaszubskiego parku krajobrazowego, z głębokości 156 metrów. Podziemne źródła powstały w okresie plejstocenu, kiedy obszar dzisiejszej północnej polski pokrywał lodowiec. Trzykrotne nasunięcie lodowca na ten teren spowodowało powstanie bardzo korzystnego układu warstw ziemi, które doskonale zabezpieczają źródła przed wpływem środowiska zewnętrznego. Woda pobierana z głębinowych pokładów jest zdrowa, zimna i krystalicznie czysta. Umiejscowienie źródeł na terenie prawnie chronionego parku krajobrazowego jest ich niezwykle cennym atutem. Naturalna woda mineralna nata aqua wyróżnia się pierwotną czystością, stałym naturalnym składem minerałów oraz zawartością mikroelementów w ilościach i wzajemnych proporcjach korzystnych dla zdrowia. Walory wody nata aqua są w 100 procentach dziełem natury. Woda nata aqua posiada niską zawartość sodu oraz optymalną ilość minerałów – m.In. Wapnia, potasu i magnezu. Optymalne proporcje minerałów i niska zawartość sodu pozwala na spożywanie wody mineralnej nata przez wszystkich członków rodziny, tak zarówno niemowlęta, jak i osoby starsze, w dowolnych ilościach. Firma lonza-nata, producent wody mineralnej nata aqua, pracuje zgodnie z europejskim systemem haccp, gwarantującym produkcję bezpiecznej żywności oraz z europejskim systemem iso 22000:2005. Woda mineralna nata aqua badana jest w systemie ciągłym przez wyspecjalizowane laboratorium analityczne. Okresowo woda nata badana jest także przez niezależne instytucje - nie tylko krajowe, ale i zagraniczne. Niezwykle surowy system zabezpieczeń w całym cyklu produkcyjnym jest dodatkowym gwarantem jakości.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
1 - 22 °C
Nazwa producenta
Lonza-Nata Teresa Zarębska, Waldemar Michałowski Sp. J
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,01 |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 58 kJ/100ml |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 14 kcal/100ml |
W porcji 500 ml | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 70 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 290 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 16,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | <0,1 |