1 kg
Kod kreskowy: 2810108
Dodatkowe informacje
Producent
Opis produktu
Wołowina extra zrazowa dolna to wybór dla tych, którzy cenią sobie głębię smaku i delikatność tekstury. Mięso to charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, co czyni je idealnym wyborem dla zdrowej diety. Dobrze przyrządzona wołowina extra zrazowa dolna wyróżnia się wyjątkowym aromatem i soczystością, zapewniając niepowtarzalne doznania smakowe dla całej rodziny.
Dlaczego wołowina extra zrazowa dolna to dobry wybór dla Twojego organizmu?
Wołowina extra zrazowa dolna z naszej oferty jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa – zawarte w niej białko, żelazo, kreatyna, cynk oraz witaminy z grupy B wspomagają budowę mięśni, poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego oraz przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu.
Wołowina extra zrazowa dolna wspiera zdrowy styl życia, a dzięki wysokiej zawartości białka (około 21 g na 100 g zrazówki) świetnie nada się dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Wołowina extra zrazowa dolna jest również bardzo sycąca, co sprawi, że zaspokoisz swój apetyt na dłuższy czas – na 100 g zrazówki przypada około 148 kcal.
Przygotowanie i stosowanie
Poznaj sposoby przygotowania wołowiny extra zrazowej dolnej
Wołowina extra zrazowa dolna to mięso, które można przygotować na wiele różnych sposobów – w zależności od preferencji, możesz zdecydować się na pieczenie na ruszcie, duszenie, smażenie czy gotowanie. Ciekawą propozycją przyrządzania wołowiny extra zrazowej dolnej jest marynowanie z wykorzystaniem pieprzu, papryki i bukietu ziół. Sposób ten sprawi, że z łatwością osiągniesz kruche, aromatyczne mięso, idealnie nadające się do rodzinnego obiadu czy grilla ze znajomymi.
Wołowina extra zrazowa dolna – przepisy dla każdego
Uwielbianą przez Polaków potrawą, którą możesz przyrządzić z wołowiny extra zrazowej dolnej, są bitki wołowe w sosie. Pokrojone w plastry, rozbite tłuczkiem i przyprawione mięso wołowe najpierw podsmaża się na rozgrzanej patelni, a następnie dusi w garnku przez około godzinę. Wołowina extra zrazowa dolna doskonale komponuje się z ziemniakami lub kopytkami, ciemnym sosem, smażoną cebulą i ogórkiem kiszonym.
Kolejnym daniem specjalnym, w którym główną rolę odgrywa wołowina extra zrazowa dolna, są domowe roladki wołowe. Zwinięte w rulon, soczyste kawałki mięsa wołowego nadziane boczkiem, ogórkami i cebulą wraz z kluskami śląskimi to pomysł na przepyszny obiad dla całej rodziny.