Żebro wołowe Warmia wolno gotowane
Udostępnij na FacebookuŻebro wołowe, które poddajemy 12-godzinnemu wolnemu gotowaniu, by zachować jego soczystość i intensywny aromat. Waga minimum 500 g.
1 kg
Kod kreskowy: 2454150
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Żebro wołowe (zawiera naturalnie wytopiony tłuszcz i sok mięsny),
sól,
pieprz czarny mielony,
sos sojowy (soja, woda, sól, barwnik E150a, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: E415).
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać gluten, gorczycę, seler, soję, mleko.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 8°C.
Po otwarciu lub rozhermetyzowaniu spożyć w ciągu 48 godzin.
Pakowano próżniowo.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj tak jak lubisz:
W mikrofalówce
Produkty wyjąć z folii, włożyć do otwartego naczynia żaroodpornego. Wstawić do mikrofalówki i podgrzewać przez 10-12 minut nastawiając moc na 700 W.
W garnku
Zagotować w garnku wodę do temperatury wrzenia, następnie włożyć produkt nie wyjmując go z folii. Kontynuując podgrzewanie pozostawić go w wodzie na 20 min. Po odgrzaniu usunąć folię. Mięso wraz sosem przenieść na talerz.
W piekarniku
Włączyć piekarnik na grzanie „góra - dół”, nastawiając temperaturę na 180°C. Produkt wyjąć z folii, włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 minut w otwartym naczyniu.
Gotowe do spożycia po wyjęciu z opakowania.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
MARDI Sp. z o.o.,
11-300 Biskupiec,
ul. Olsztyńska1,
ZM "WARMIA",
tel. 89 715 44 44,
www.zmwarmia.pl
Adres zwrotny
MARDI Sp. z o.o.,
11-300 Biskupiec,
ul. Olsztyńska1,
ZM "WARMIA",
tel. 89 715 44 44,
www.zmwarmia.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 759 kJ / 182 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 1,1 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 18 g |
Sól | 1,3 g |