Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g
Udostępnij na FacebookuZ Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).
1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900437071503
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU i MLEKA.
Składniki
cukier
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja żelująca (pektyny)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur.
Cechy
na bazie naturalnej pektyny owocowej
pyszne konfitury w 1 minutę
na 1 kg owoców 0,5 kg cukru
zapobiega pleśnieniu
Opis produktu
Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory.
Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru).
Zalecenia dla alergików
Gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru
Sposób przyrządzania:
1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając.
3. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry.
Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.
- Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 116
Wysokość - 164
Głębokość - 8
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy
Przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900437071534
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl