QF Roślinna substancja żelująca agar agar z wodorostów 25 g
Udostępnij na FacebookuSubstancja żelująca z wodorostów. Do zagęszczania deserów, galaretek, bulionów, dań rybnych i mięsnych. Agar Agar to naturalna substancja żelująca pochodzenia roślinnego, łatwa w użyciu (wystarczy rozpuścić w wodzie i zagotować). Nie wymaga chłodzenia - zastyga w temperaturze pokojowej.
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5901752700420
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Agar agar, naturalna substancja żelująca.
Marka
QF
Opis produktu
Substancja żelująca z wodorostów. Do zagęszczania deserów, galaretek, bulionów, dań rybnych i mięsnych. Agar Agar to naturalna substancja żelująca pochodzenia roślinnego, łatwa w użyciu (wystarczy rozpuścić w wodzie i zagotować). Nie wymaga chłodzenia - zastyga w temperaturze pokojowej.
Pozostałe informacje
Znak przekreślonego kłosa - PL-106-004
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, zużyć do końca daty minimalnej trwałości.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 74
Głębokość - 42
Szerokość - 91
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k.,
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów
Adres kontaktowy
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów
Kontakt
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k.
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Kokosowa Panna Cotta
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego 20-22%
- 200 g pulpy mango
- 50 g cukru brązowego
- 50 ml wody
- 2 łyżeczki agar agar
Przygotowanie:
Rozpuść agar agar w wodzie. Do garnka wlej 100 ml mleczka kokosowego i dodaj cukier. Podgrzej na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru. Odstaw z ognia. Dodaj pozostałe mleczko oraz rozpuszczony agar agar. Wymieszaj i zagotuj. Rozlej miksturę na 4 porcje i schłodź w lodówce przez min. 1 godzinę. Podawaj z pulpą mango.
Kraj
Kraj pochodzenia - Korea (Republika Korei)
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Korea Południowa.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 650 kJ / 162 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 2,4 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 74 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 0,84 g |