BARILLA Makaron Filini 500 g
Udostępnij na FacebookuMakaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Filini (niteczki) mogą być dodatkiem do zup, ale można go również użyć do przygotowania omletu.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 8076808050303
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Do 1 litra wrzącej wody dodać 7g soli i 100 g makaronu, gotować przez 3 minuyt mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Włochy
Opis marketingowy
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Filini (niteczki) mogą być dodatkiem do zup, ale można go również użyć do przygotowania omletu.
Składniki
semolina z pszenicy durum, woda
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Barilla G. e R.Fratelli - Societa per Azioni
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,013 g |
Zawartość białek | 12,5 g |
Zawartość błonnika | 3 g |
Cukry | 3,5 g |
Zawartość węglowodanów | 71,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 g |
Wartość energetyczna kJ | 1521 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 359 kcal |
W porcji 100 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 71,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,013 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 12,5 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1521 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 359 kcal |