BARILLA makaron rigatoni 500 g
Udostępnij na FacebookuMakaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Risoni jako drobny kształt to idealny dodatek do zup i bulionów.
                            
                            1 szt  - 0,500 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 8076802085899                        
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Do 1 litra wrzącej wody dodać 7g soli i 100 g makaronu, gotować przez 11 minut mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Włochy
Opis marketingowy
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Risoni jako drobny kształt to idealny dodatek do zup i bulionów.
Składniki
semolina z pszenicy durum, woda
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Barilla G. e R.Fratelli - Societa per Azioni
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,013 g | 
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 12,5 g | 
| Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3 g | 
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,5 g | 
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 71,2 g | 
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2 g | 
| Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1521 kJ/100g | 
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 359 kcal/100g | 
| W porcji 100 g | |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 12,5 g | 
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2 g | 
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,5 g | 
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 359 kcal | 
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1521 kJ | 
| Zawartość węglowodanów w porcji | 71,2 g | 
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,5 g | 
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 3 g | 
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,013 g | 
 
            