Lubella Pełne Ziarno Makaron pióra 400 g
Udostępnij na FacebookuDlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety. Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900049011294
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Składniki
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję.
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty pióra.
Cechy
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Dodatkowe informacje
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 195
Szerokość na półce - 102
Głębokość na półce - 66
Waga od dostawcy
Waga brutto - 408
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 195
Głębokość - 66
Szerokość - 102
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Makaron z pieczonym łososiem i szpinakiem
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Pióra 200 g
łosoś filet 250 g
połowa cytryny
2 garści świeżego szpinaku
Dodatkowo
2 łyżki oliwy, koperek
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 35 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Łososia natrzyj oliwą i obłóż plasterkami cytryny.
Teraz pieczenie!
Piecz łososia przez 15 minut w 180°C.
Połącz i ciesz się smakiem!
Upieczonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i podaj z makaronem i szpinakiem. Posyp koperkiem.
Smacznego!
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049941126
Adres internetowy
www.lubella.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|---|
energia | 1547 kJ / 366 kcal | 802 kJ / 190 kcal |
tłuszcz | 3,3 g | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 0,3 g |
węglowodany | 66 g | 33 g |
w tym cukry | 1,9 g | 1,8 g |
błonnik | 3,9 g | 3,5 g |
białko | 16 g | 8,6 g |
sól | 0 g | 0,01 g** |
fosfor | 350 mg (50%)* | 171 mg (24%)* |
magnez | 82,0 mg (22%)* | 58,0 mg (15%)* |
żelazo | 4,3 mg (31%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,2 mg (32%)* | 1,7 mg (17%)* |
miedź | 0,40 mg (40%)* | 0,24 mg (24%)* |
mangan | 1,7 mg (85%)* | 0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia | ||
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu |