Bio Qlinar Błonnik aroniowy 150 g
Udostępnij na FacebookuBezglutenowy i wegański dodatek kulinarny do potraw, stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów, usztywnienia dżemów, marmolad i kremów, wydłużenia okresu świeżości wypieków. Zalety błonników Błonnik pokarmowy to zespół substancji wchodzących w skład ścian komórkowych roślin, który charakteryzuje się tym, że nie jest trawiony ani wchłaniany w przewodzie pokarmowym człowieka. Po spożyciu wchłania wodę i pęcznieje, wypełniając żołądek i zmniejszając poczucie głodu, dzięki czemu zapobiega tyciu. Reguluje pracę jelit. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn i metali ciężkich. W kuchni mikronizowany błonnik pomaga zagęścić potrawy, utrzymuje wilgoć w wypiekach, usztywnia kremy i sosy. Zastosowanie Jako zagęstnik do zup i sosów - od 2 do 6 % w zależności od konsystencji i smaku. Przepisy kulinarne z błonnikiem znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl
                            
                            1 szt  - 0,150 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5908288974301                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mikronizowane skórki i pestki z aronii Bio
Marka
Bio Qlinar
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Błonnik aroniowy Bio.
Cechy
100 % bio
Opis produktu
Bezglutenowy i wegański dodatek kulinarny do potraw, stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów, usztywnienia dżemów, marmolad i kremów, wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Zalety błonników
Błonnik pokarmowy to zespół substancji wchodzących w skład ścian komórkowych roślin, który charakteryzuje się tym, że nie jest trawiony ani wchłaniany w przewodzie pokarmowym człowieka. Po spożyciu wchłania wodę i pęcznieje, wypełniając żołądek i zmniejszając poczucie głodu, dzięki czemu zapobiega tyciu. Reguluje pracę jelit. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn i metali ciężkich. W kuchni mikronizowany błonnik pomaga zagęścić potrawy, utrzymuje wilgoć w wypiekach, usztywnia kremy i sosy.
Zastosowanie
Jako zagęstnik do zup i sosów - od 2 do 6 % w zależności od konsystencji i smaku. Przepisy kulinarne z błonnikiem znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo UE
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 121
Szerokość - 78
Głębokość - 78
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
AG Feeding Sp. z o.o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice
Adres zwrotny
AG Feeding Sp. z o.o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice
Kontakt
AG Feeding Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Bezglutenowy
Organiczne
Kraj
Country of Origin - Poland
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia aronii: Polska
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1130 kJ/270 kcal | 
| Tłuszcz | 4,5 g | 
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 
| Węglowodany przyswajalne | 17,4 g | 
| W tym cukry | 16,7 g | 
| Białko | 9,0 g | 
| Błonnik pokarmowy | 62 g | 
| Sól | 0,008 g |