Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g

Udostępnij na Facebooku

Zastosowanie: może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych Produkt odpowiedni dla wegan.

Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g
  • Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5908288974219

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Tekst dotyczący alergenów

Informacje o alergenach: może zawierać owies.

Składniki

nasiona łubinu słodkiego ekologicznego, tostowane, mikronizowane

Marka

Bio Qlinar

Cechy

100 % bio

Opis produktu

Zastosowanie: może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych

Produkt odpowiedni dla wegan.

Pozostałe informacje

Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo UE

Dodatkowe informacje

Przepisy kulinarne z mąką z gorczycy znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl

Zalecenia dla alergików

Owies - Może zawierać

Łubin - Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać trwałości jest jednocześnie nur w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 63

Wysokość - 285

Szerokość - 178

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Wyprodukowano dla:
AG Feeding Sp. z o. o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice

Adres zwrotny

AG Feeding Sp. z o. o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice

Kontakt

AG Feeding Sp. z o. o.

Adres kontaktowy

Paczewo 13,
83-340 Sierakowice

Informacje dot. stylu życia

Produkt odpowiedni dla wegan

Organiczne

Przepisy

Chleb podróżnika

Składniki:
- 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar
- 50 g mąki łubinowej bioQlinar
- 20 g błonnika gryczanego bioQlinar
- 350 g wody
- 10 g soli

Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w mleku z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją.

Sposób wykonania:
1. Suche składniki umieść w spore misce i wymieszaj.
2. Zalej wodą i ugnieć ciasto. Powinno być kleiste, ale niezbyt rzadkie. Jeżeli wyjdzie zbyt twarde, dolej jeszcze nieco wody.
3. Ugnieć ciasto w plastyczną kulę, przez chwilę wyrabiaj. Rozwałkuj je na placek grubości 12 mm. Pokrój go na prostokątne krakersy, a w każdym zrób nakłucie widelcem.
4. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Rozłóż na niej krakersy i piecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeżeli dalej są miękkie, obniż temperaturę do 60°C i piecz przez kolejne 40 minut.

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia łubinu: Polska

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna1209/288 kJ/kcal
Tłuszcz7,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone1,9 g
Węglowodany13 g
W tym cukry3,5 g
Błonnik20 g
Białko34 g
Sól0,08 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.