Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g
Udostępnij na FacebookuZastosowanie: może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych Produkt odpowiedni dla wegan.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5908288974219
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
nasiona łubinu słodkiego ekologicznego, tostowane, mikronizowane
Tekst dotyczący alergenów
Informacje o alergenach: może zawierać owies.
Marka
Bio Qlinar
Cechy
100 % bio
Opis produktu
Zastosowanie: może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych
Produkt odpowiedni dla wegan.
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo UE
Dodatkowe informacje
Przepisy kulinarne z mąką z gorczycy znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl
Zalecenia dla alergików
Owies - Może zawierać
Łubin - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać trwałości jest jednocześnie nur w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 63
Szerokość - 178
Wysokość - 285
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
AG Feeding Sp. z o. o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice
Adres zwrotny
AG Feeding Sp. z o. o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice
Kontakt
AG Feeding Sp. z o. o.
Adres kontaktowy
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice
Informacje dot. stylu życia
Organiczne
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Chleb podróżnika
Składniki:
- 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar
- 50 g mąki łubinowej bioQlinar
- 20 g błonnika gryczanego bioQlinar
- 350 g wody
- 10 g soli
Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w mleku z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją.
Sposób wykonania:
1. Suche składniki umieść w spore misce i wymieszaj.
2. Zalej wodą i ugnieć ciasto. Powinno być kleiste, ale niezbyt rzadkie. Jeżeli wyjdzie zbyt twarde, dolej jeszcze nieco wody.
3. Ugnieć ciasto w plastyczną kulę, przez chwilę wyrabiaj. Rozwałkuj je na placek grubości 12 mm. Pokrój go na prostokątne krakersy, a w każdym zrób nakłucie widelcem.
4. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Rozłóż na niej krakersy i piecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeżeli dalej są miękkie, obniż temperaturę do 60°C i piecz przez kolejne 40 minut.
Kraj
Country of Origin - Poland
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia łubinu: Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1209/288 kJ/kcal |
Tłuszcz | 7,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 13 g |
W tym cukry | 3,5 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 34 g |
Sól | 0,08 g |