1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5901785341133
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka żytnia chlebowa, ekologiczna
Tekst dotyczący alergenów
Produkt zawiera gluten. Może zawierać sezam, soję oraz orzechy.
Marka
BioLife
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka żytnia chlebowa typ 720 bio.
Cechy
Producent Polski
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-07, Rolnictwo UE
Certyfikat: PL-EKO-07-13903
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 190
Szerokość - 110
Głębokość - 75
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
BioLife Sp. z o.o.
ul. Miodowa 17,
17-100 Bielsk Podlaski
Adres zwrotny
BioLife Sp. z o.o.
ul. Miodowa 17,
17-100 Bielsk Podlaski
Adres kontaktowy
ul. Miodowa 17,
17-100 Bielsk Podlaski
Kontakt
BioLife Sp. z o.o.
O producencie
„Podlaskie Mąki Ekologiczne" dostarczamy Państwu prosto z Zielonych Płuc Polski. Ich konfekcjonowanie odbywa się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu każdy Klient może być pewny, że otrzymuje produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na wszystkich opakowaniach naszych mąk, mogą Państwo znaleźć przepisy na pyszne wypieki.
Życzymy Smacznego!
Informacje dot. stylu życia
Organiczne
Przepisy
Przepis na chleb żytni jasny
Zaczyn:
- 150 g „Podlaskiej ekologicznej Mąki Żytniej Chlebowej bio"
- 150 g wody
- 1 duża łyżka zakwasu żytniego
Składniki na zaczyn dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej na ok. 12 godzin.
Składniki:
- 400 g „Podlaskiej ekologicznej Mąki Żytniej Chlebowej bio"
- cały zaczyn z dnia poprzedniego
- 400 g wody
- 2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Zaczyn, mąkę, wodę oraz sól połączyć ze sobą. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Po wymieszaniu przełożyć do formy o wymiarach 30 cm x 10 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Całość szczelnie przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 2 godziny lub do czasu wyrośnięcia niemal do brzegów formy. Następnie usunąć folię i wsunąć ciasto do piekarnika rozgrzanego do temp. 210 °C (góra i dół) i piec około 45-50 min.
Smacznego!
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1451 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 71,4 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,03 g |