Ciecierzyca Bio Bionica
Udostępnij na FacebookuCiecierzyca zawiera więcej żelaza niż inne fasole. Jest źródłem protein, nienasyconych kwasów tłuszczowych, potasu, wapnia i witamin z grupy B.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5904277731832
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ciecierzyca bio*.
* Produkt rolnictwa ekologicznego
Marka
Bionica
Dodatkowe informacje
Produkt Rolnictwa Ekologicznego
Certyfikat Agro Bio Test.
PL-EKO-07-04904
Opis produktu
Roślina strączkowa, zwana inaczej włoskim grochem lub cieciorką. Należała do roślin uprawianych przez człowieka już w czasach starożytnych. Bardzo popularna w kuchni arabskiej i hiszpańskiej,
jest podstawową rośliną jadalną w wielu krajach o gorącym i suchym klimacie (Indie, Pakistan, basen Morza Śródziemnego). W czasach staropolskich ciecierzyca była częstym składnikiem wielu dań.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Pakowano w zakładzie konfekcjonującym sezam, orzechy laskowe, soję oraz produkty zawierające gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
1 filiżanka ciecierzycy, 3 filiżanki wody,
sól morska lub algi morskie. Wypłukać, moczyć 8 godzin, odlać wodę, gotować z nową wodą, solą lub algami pod przykryciem, na małym ogniu (płytce), 70 minut (w szybkowarze 50). Polecana w kombinacji z miętą czy czosnkiem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Turcja
Adres producenta
Bionica Sp. z o.o.
ul. Złota 1
59 -500 Złotoryja,
tel. 76-878 79 79
www.bionica.pl
Adres zwrotny
Bionica Sp. z o.o.
ul. Złota 1
59 -500 Złotoryja,
tel. 76-878 79 79
www.bionica.pl