Cieciorka Vita-Natura
Udostępnij na FacebookuCieciorka inaczej ciecierzyca lub groch włoski; roślina strączkowa; powszechnie stosowana jest w kuchni Basenu Morza Śródziemnego, Europy Zachodniej i USA, na Bliskim Wschodzie oraz w Afryce Północnej.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5906185000048
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cieciorka (ciecierzyca, groch włoski) 100%
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać pszenicę, gluten, soję, seler, sezam, migdały i orzechy ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie produktów zawierających w.w. alergeny.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Cieciorkę moczyć przez 12 godzin, odcedzić. Gotować w świeżej wodzie, przez pierwsze 30 minut na dużym ogniu bez przykrycia, co jakiś czas oczyszczając wodę z piany. Później zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 40-50 min. Solić pod koniec gotowania.
Adres producenta
Vita Natura Roman Skrzypczak,
ul. Akacjowa 29,
62-023 Gądki k. Poznania
Adres zwrotny
Vita Natura Roman Skrzypczak,
ul. Akacjowa 29,
62-023 Gądki k. Poznania
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1523 kJ/ 364 kcal |
Tłuszcze | 6,04 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,63 g |
Węglowodany | 60,65 g |
w tym cukry | 10,7 g |
Białko | 19,3 g |
Sól | 24 mg |