Czekolada szlachetna Bio ekwador 69% kakao
Udostępnij na FacebookuCzekolada szlachetna BIO 'Ekwador' 69% zawartości kakao. 100% produktów rolnictwa ekologicznego. Swoją wyjątkowość zawdzięcza 72 godzinom konszowania, czyli uszlachetniania poprzez powolne, delikatne mieszanie masy czekoladowej. Nie zawiera lecytyny sojowej. Wyprodukowana w SZWAJCARII wg tradycyjnej receptury.
                            
                            1 szt  - 0,100 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 4024297005131                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
masa kakaowa *,
surowy cukier trzcinowy*,
masło kakaowe*,
mielona bourbon wanilia*
* z certyfikowanych upraw ekologicznych
Dodatkowe informacje
Masa kakaowa minimum 70% 
Produkt rolnictwa ekologicznego. Rolnictwo spoza UE.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Nie zawiera lecytyna sojowej. 
Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów laskowych, migdałów
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym, suchym i wolnym od zapachów miejscu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Szwajcaria
Adres producenta
Naturata AG 
D-71672 Marbach
Adres zwrotny
Victualia Saluber 
Al. Prymasa Tysiąclecia 80/62
01-424 Warszawa
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 2340 kJ / 565 kcal | 
| tłuszcz | 41 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 25 g | 
| węglowodany | 34 g | 
| w tym cukry | 29 g | 
| białko | 9 g | 
| sól | <0,1 g | 
 
            