Czekolada szlachetna Bio ekwador 69% kakao
Udostępnij na FacebookuCzekolada szlachetna BIO 'Ekwador' 69% zawartości kakao. 100% produktów rolnictwa ekologicznego. Swoją wyjątkowość zawdzięcza 72 godzinom konszowania, czyli uszlachetniania poprzez powolne, delikatne mieszanie masy czekoladowej. Nie zawiera lecytyny sojowej. Wyprodukowana w SZWAJCARII wg tradycyjnej receptury.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 4024297005131
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
masa kakaowa *,
surowy cukier trzcinowy*,
masło kakaowe*,
mielona bourbon wanilia*
* z certyfikowanych upraw ekologicznych
Dodatkowe informacje
Masa kakaowa minimum 70%
Produkt rolnictwa ekologicznego. Rolnictwo spoza UE.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Nie zawiera lecytyna sojowej.
Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów laskowych, migdałów
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym, suchym i wolnym od zapachów miejscu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Szwajcaria
Adres producenta
Naturata AG
D-71672 Marbach
Adres zwrotny
Victualia Saluber
Al. Prymasa Tysiąclecia 80/62
01-424 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 2340 kJ / 565 kcal |
tłuszcz | 41 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 25 g |
węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 29 g |
białko | 9 g |
sól | <0,1 g |