Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią 12 g
Udostępnij na FacebookuSzlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.
1 szt - 0,012 kg
Kod kreskowy: 5900437082738
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
2,6 % ekstrakt wanilii
4,3 % mielone laski wanilii (w tym 0,2 % mielone laski wanilii bourbon)
cukier
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier z wanilią.
Cechy
z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru
z ziarenkami wanilii
Opis produktu
Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Doskonały do wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 3
Wysokość - 161
Szerokość - 99
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy
Przepis na
Waniliową tarte z kremem mascarpone
Dodaj:
Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30 % tł.
Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 1 opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji.
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty Ø 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut.
2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder.
3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.
Telefon kontaktowy
801 100 700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1678 kJ /395 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 96 g |
w tym cukry | 94 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,01 g |