Ekologiczne surowe kakao
Udostępnij na FacebookuEkologiczne surowe kakao. Kakao uzyskuje się z owoców kakaowca pochodzącego z tropikalnych lasów Ameryki Południowej. Zawiera więcej antyoksydantów niż czerwone wino czy zielona herbata. Kakao jest dobrym źródłem magnezu, żelaza, cynku, manganu, potasu, witamin z grupy B oraz błonnika. Jest także bogate w serotoninę. często nazywaną hormonem szczęścia. Dzięki zawartości m.in kofeiny wykazuje efekt stymulujący, poprawiając nastrój. Podnosi również poziom dopaminy w organizmie, co przekłada się na poprawę skupienia oraz samopoczucia.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5906395748785
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ekologiczne sproszkowane surowe ziarna kakaowca.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, sezam, orzeszki ziemne i orzechy.
Zalecenia dla alergików
Gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja / nasiona soi - Może zawierać
Nasiona sezamu - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Kakao świetnie nadaje się jako dodatek do musów lub koktajli owocowych, wypieków oraz deserów. Nie powinno się poddawać go obróbce termicznej, gdyż działa niekorzystnie na zawarte w nim związki prozdrowotne.
Adres producenta
HPBA Group sp. z.o.o. sp.k.,
ul. Zaciszańska 9,
03-284 Warszawa.
Adres zwrotny
HPBA Group sp. z.o.o. sp.k.,
ul. Zaciszańska 9,
03-284 Warszawa.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1471 kJ / 353 kcal |
tłuszcz | 11,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,83 g |
węglowodany | 19,52 g |
w tym cukry | 2,45 g |
błonnik | 32,48 g |
białko | 27,8 g |
sól | 0,1 g |
wapń | 128,0 mg |
potas | 1524,0 g |
żelazo | 13,9 g |
magnez | 499,0 mg |
fosfor | 734,0 mg |
cynk | 6,8 mg |
miedź | 3,8 mg |
mangan | 3,8 mg |
selen | 14,3 qg |