Fasola Adzuki Bio
Udostępnij na FacebookuFasola adzuki zaliczana jest do roślin strączkowych; uprawiana najczęściej w krajach Dalekiego Wschodu: Japonii, Chinach, Korei. Bogata jest w żelazo, wapń i kobalt, a także witaminy z grupy B. Zawiera też białko oraz wszystkie aminokwasy poza tryptofanem. Spożywanie fasoli adzuki wpływa pozytywnie na pracę serca, nerek, nadnerczy i jelita cienkiego. Ma właściwości odtruwające organizm. Obniża również poziom cukru we krwi. Doskonale nadaje się do past, dań jednogarnkowych, wzbogaci również dietę wegetariańską.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906185010306
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Fasola adzuki z upraw ekologicznych 100%
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać pszenicę, gluten, soję, sezam, migdały, orzechy ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie produktów zawierających w.w alergeny
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym i zacienionym miejscu
Kraj
Kraj pochodzenia - Stany Zjednoczone
Adres producenta
A.B.Z Biuro Handlowe ul. Reymonta 46 05-820 Piastów
Adres zwrotny
A.B.Z Biuro Handlowe ul. Reymonta 46 05-820 Piastów
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w porcji 190 g* | %RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1377 kJ / 329 kcal | 2616 kJ / 625 kcal | 31% |
tłuszcz | 0,53 g | 1,01 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,19 g | 0,04 g | 2% |
Węglowodany | 50,2 g | 95,4 g | 37% |
w tym cukry | 2,35 g | 4,47 g | 5% |
białko | 19,9 g | 37,81 g | 76% |
sól | 5 mg | 9 mg | 0% |