Cenos Fasola Piękny Jaś Tyczny 370 g
Udostępnij na FacebookuFasola Piękny Jaś Tyczny charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Stanowi doskonały składnik dań obiadowych. Znakomicie sprawdza się także jako dodatek do sałatek. W kuchni wegetariańskiej wykorzystywana jest do przyrządzania pasztetów, past i kotletów.
1 szt - 0,370 kg
Kod kreskowy: 5900977005075
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fasola Piękny Jaś Tyczny
Cechy
wygodne zamykanie
Opis produktu
Fasola Piękny Jaś Tyczny charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Stanowi doskonały składnik dań obiadowych. Znakomicie sprawdza się także jako dodatek do sałatek. W kuchni wegetariańskiej wykorzystywana jest do przyrządzania pasztetów, past i kotletów.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 53
Szerokość - 77
Wysokość - 143
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Przepisy
Leczo warzywne
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli).
Składniki: 100 g fasoli Piękny Jaś Tyczny, 1 cukinia, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 cebule, 2 marchewki, 1 ząbek czosnku, puszka pomidorów (około 400 g), natka pietruszki, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia.
Przygotowanie: Namoczoną wcześniej fasolę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Cukinię i papryki pokroić w paski, marchewkę w słupki, a cebulę i czosnek w drobną kostkę. Na rozgrzanej oliwie lub oleju podsmażyć cebulę wraz z czosnkiem. Dodać marchew i smażyć około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać cukinię i papryki i smażyć przez kolejne 10 minut. Dodać fasolę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Krak pochodzenia: Polska
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1207 kJ | 14 |
wartość energetyczna | 288 kcal | |
tłuszcz | 2,5 g | 4 |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 4 |
węglowodany | 33 g | 13 |
w tym cukry | 8,8 g | 10 |
błonnik | 28 g | |
białko | 19 g | 38 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |