1 szt  - 0,110 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5903895638257                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
filety ze śledzia* (ryba) (50%)
*((A) Śledź atlantycki Clupea harengus lub (B) Śledź bałtycki Clupea harengus membras; złowione w Północno-Wschodni Atlantyk FAO27 lub Morze Bałtyckie FAO27.IIId; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS) lub tuki pelagiczne (PTM)). Zastosowany składnik A lub B, obszar połowu oraz narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P
sos pomidorowy (50%): woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, pomidory suszone, ser mozzarella (3%) (zawiera mleko), sól, chilli, papryka suszona, zioła prowansalskie (bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn), ekstrakt papryki, bazylia suszona, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa); papryka jalapeno (7,2%)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: gluten, gorczycę, jaja, seler, soję.
Marka
Graal
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fileciki śledziowe w sosie pomidorowym z mozzarellą i papryką jalapeno. Konserwa rybna sterylizowana.
Dodatkowe informacje
Czyli bomba
Dodaje pikanterii, ognia, polotu, energii
ryba + sos + warzywa = serce gorące
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Wypełnienie opakowania - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 30
Wysokość - 107
Szerokość - 64
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka
Adres producenta
GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22;
84-200 Wejherowo
Adres zwrotny
GRAAL S.A.
ul. Zachodnia 22;
84-200 Wejherowo
Kontakt
GRAAL S.A.
Adres kontaktowy
ul. Zachodnia 22;
84-200 Wejherowo
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 41 - Aluminium
Pochodzenie
Obszar połowu ryb - złowione w Północno-Wschodni Atlantyk FAO27 lub Morze Bałtyckie FAO27.IIId; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS) lub tuki pelagiczne (PTM). Obszar połowu oraz narzędzie połowowe wskazane w numerze partii po literze P.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g produktu (%RWS**) | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 808 kJ/194 kcal (10%) | 
| Tłuszcz, w tym: | 14 g (20%) | 
| kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g (14%) | 
| Węglowodany, w tym: | 8 g (3%) | 
| cukry | 8 g (9%) | 
| Białko | 8,7 g (23%) | 
| Sól | 1,5 g (25%) | 
| Suma kwasów Omega-3 | 2,6 g | 
| Witamina B12 | 1,16 µg (46,4%***) | 
| **Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |
| ***Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej). | 
