1 szt  - 0,170 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5903895638080                        
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: gluten, gorczycę, jaja, seler, soję.
Składniki
filety **(55%) z [makreli (Scomber scombrus (MAC), makreli kolias (Scomber japonicus (MAS)]
**Złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, Środkowo-wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny FAO 61; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS))
sos pomidorowy (45%) - woda, koncentrat pomidorowy (35%), cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, ser mozzarella (zawiera mleko), pomidory suszone (3%), sól, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), zioła prowansalskie (bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek, rozmaryn), ekstrakt papryki, bazylia suszona
**Nazwa łacińska, obszar, podobszar połowu, narzędzie połowowe - wskazane w numerze partii po literze P
Marka
Graal
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Filety z makreli w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami. Konserwa rybna sterylizowana.
Cechy
produkt zawiera Omega 3
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podano na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 23
Szerokość - 150
Wysokość - 84
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka
Adres producenta
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Adres zwrotny
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Kontakt
GRAAL S.A.
Oświadczenia żywieniowe
produkt zawiera Omega 3
Adres kontaktowy
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Rodzaj materiału opakowania
Puszka - 41 - Aluminium
Oznaczenie materiału - 41 - Aluminium
Łacińska nazwa ryby
Scomber scombrus
Scomber japonicus
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu (%RWS***) | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1120 kJ / 270 kcal (13%) | 
| Tłuszcz, w tym | 22 g (31%) | 
| kwasy tłuszczowe nasycone | 5,0 g (25%) | 
| Węglowodany, w tym | 6,0 g (2%) | 
| cukry | 5,4 g (6%) | 
| Białko | 12 g (24%) | 
| Sól | 0,75 g (13%) | 
| Kwasy Omega-3 w 100 g: | 5,9 g | 
| EPA: | 1600 g | 
| DHA: | 2300 g | 
| ***Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | 
