1 szt - 0,016 kg
Kod kreskowy: 5900084272438
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
aromat: etylowanilina
cukier
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier wanilinowy.
Cechy
porcja na 0,5 kg mąki
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji znajdziecie na www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 80
Wysokość na półce - 127
Głębokość na półce - 6
Waga od dostawcy
Waga brutto - 18
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 127
Głębokość - 6
Szerokość - 80
Przepisy
Kruche ciasteczka z wiśniami
Przygotowanie 30 min + czas chłodzenia ciasta, pieczenie 15 min, porcje 20
Składniki:
Ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500, 240 g cukru pudru, 250 g masła, 2 jajka, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis, 1/3 łyżeczki soli, 8 g Cukru wanilinowego Kamis
Nadzienie: 400 g mrożonych wiśni bez pestek, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i wyrób na jednolite ciasto.
2. Zagniecione ciasto zawiń w folię i odstaw do lodówki na 2 godz.
3. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkuj schodzone ciasto na grubość ok 5 mm.
4. Wycinaj krążki o średnicy ok 7 cm, w połowie z nich wytnij w środku otwory o średnicy ok 2,5 cm.
5. Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz na złoty kolor ok 15 min w temp. 180°C.
6. W międzyczasie rozmrożone wiśnie zmiksuj delikatnie, umieść w rondelku, dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, doprowadź do wrzenia mieszając.
7. Wystudzone ciasteczka przełóż nadzieniem, podawaj oprószone cukrem pudrem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1613 kJ / 385 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 99,6 g |
w tym cukry | 99,4 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,00 g |