1 szt - 0,016 kg
Kod kreskowy: 5900084272438
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
aromat: etylowanilina
cukier
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier wanilinowy.
Cechy
porcja na 0,5 kg mąki
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji znajdziecie na www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 80
Głębokość na półce - 6
Wysokość na półce - 127
Waga od dostawcy
Waga brutto - 18
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 80
Wysokość - 127
Głębokość - 6
Przepisy
Kruche ciasteczka z wiśniami
Przygotowanie 30 min + czas chłodzenia ciasta, pieczenie 15 min, porcje 20
Składniki:
Ciasto: 500 g mąki pszennej typ 500, 240 g cukru pudru, 250 g masła, 2 jajka, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis, 1/3 łyżeczki soli, 8 g Cukru wanilinowego Kamis
Nadzienie: 400 g mrożonych wiśni bez pestek, 4 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i wyrób na jednolite ciasto.
2. Zagniecione ciasto zawiń w folię i odstaw do lodówki na 2 godz.
3. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkuj schodzone ciasto na grubość ok 5 mm.
4. Wycinaj krążki o średnicy ok 7 cm, w połowie z nich wytnij w środku otwory o średnicy ok 2,5 cm.
5. Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz na złoty kolor ok 15 min w temp. 180°C.
6. W międzyczasie rozmrożone wiśnie zmiksuj delikatnie, umieść w rondelku, dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, doprowadź do wrzenia mieszając.
7. Wystudzone ciasteczka przełóż nadzieniem, podawaj oprószone cukrem pudrem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1613 kJ / 385 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 99,6 g |
w tym cukry | 99,4 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,00 g |