Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy 120 g
Udostępnij na FacebookuDla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość i łatwość przygotowania. Krem ajerkoniakowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - intensywny smak i aromat ajerkoniaku - do przygotowania na mleku, śmietance, bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów
1 szt - 0,120 kg
Kod kreskowy: 5900437013503
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
białka MLEKA
cukier
stabilizator (fosforany potasu)
barwnik (karoteny)
syrop glukozowy
skrobia modyfikowana
aromat
sól
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy w proszku
Cechy
gotowy w 3 minuty
Opis produktu
Dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość i łatwość przygotowania. Krem ajerkoniakowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję
- zawsze się udaje
- intensywny smak i aromat ajerkoniaku
- do przygotowania na mleku, śmietance, bądź maśle
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Pozostałe informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 517 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1203 kJ / 290 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 186
Szerokość - 138
Głębokość - 14
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Przepis na Krem na babeczki
- wersja z mlekiem:
zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.
- wersja ze śmietanką:
ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.
Telefon kontaktowy
801100 00
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1203 kJ | 517 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,3 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,3 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 18,9 g | 8,1 g | 3% |
w tym Cukry | 15,3 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,4 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |