Lestello Ciecierzyca 400 g
Udostępnij na FacebookuCiecierzyca nazywana także grochem włoskim była znana i uprawiana już w starożytnym Rzymie. Powszechnie stosowana była w kuchni staropolskiej, później jakby zapomniana, obecnie wraca do łask. Świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past (wystarczy zmiksować ją z oliwą i świeżymi lub suszonymi ziołami) czy zup i gulaszów. Jest idealna zarówno jako składnik tzw. potraw jednogarnkowych, jak i sałatek.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5902609000717
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Ciecierzycę dokładnie opłukać. Moczyć w trzykrotnej ilości wody około 12 godzin.Gotować do miękkości w tej samej wodzie około 45 minut.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Turcja
Opis marketingowy
Ciecierzyca nazywana także grochem włoskim była znana i uprawiana już w starożytnym Rzymie. Powszechnie stosowana była w kuchni staropolskiej, później jakby zapomniana, obecnie wraca do łask. Świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past (wystarczy zmiksować ją z oliwą i świeżymi lub suszonymi ziołami) czy zup i gulaszów. Jest idealna zarówno jako składnik tzw. potraw jednogarnkowych, jak i sałatek.
Składniki
100% ciecierzyca.
Produkt może zawierać gluten.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | <0,01 |
Zawartość białek | 20 g |
Cukry | 2,5 g |
Zawartość węglowodanów | 43 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 5 g |
Wartość energetyczna kJ | 1406 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 334 kcal |
W porcji 50 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 703 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 167 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 22 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,3 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 10 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | <0,01 |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 20 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | <1 |