Lestello Fasola czerwona 500 g
Udostępnij na FacebookuFasola czerwona to bogate źródło wysokowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Stanowi doskonały składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Ze względu na piękny kolor i wyrazisty smak często wykorzystywana do sałatek.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5902609000922
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Fasolę dokładnie opłukać i namoczyć na około 8-12 godzin. Gotować w tej samej wodzie około 1 godziny do miękkości.
Opis marketingowy
Fasola czerwona to bogate źródło wysokowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Stanowi doskonały składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Ze względu na piękny kolor i wyrazisty smak często wykorzystywana do sałatek.
Składniki
100% Fasola czerwona
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,03 g |
Zawartość białek | 23 g |
Cukry | 2,1 g |
Zawartość węglowodanów | 46 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 1327 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 314 kcal |
W porcji 70 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 16 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 929 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 220 kcal |
Zawartość węglowodanów w porcji | 32 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,02 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 11 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 12 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 32 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | <1 |