Lestello Fasola Jaś karłowy 500 g
Udostępnij na FacebookuFasola Jaś karłowy to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Nadaje się idealnie do potraw wegetariańskich jak również stanowi uzupełnienie tradycyjnej diety. Fasola Jaś karłowy stanowi podstawę fasolki po bretońsku ale też częsty składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Idealnie nadaję się do past i kotletów wegetariańskich.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5902609000175
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Fasolę opłukać i namoczyć na około 8-12 godzin. Gotować około 1 godziny w osolonej wodzie do miękkości.
Opis marketingowy
Fasola Jaś karłowy to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Nadaje się idealnie do potraw wegetariańskich jak również stanowi uzupełnienie tradycyjnej diety. Fasola Jaś karłowy stanowi podstawę fasolki po bretońsku ale też częsty składnik dań jednogarnkowych jak zupy i gulasze. Idealnie nadaję się do past i kotletów wegetariańskich.
Składniki
100% Fasola Piękny Jaś karłowy
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0 g |
Zawartość białek | 19 g |
Cukry | 9,7 g |
Zawartość węglowodanów | 37 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,3 g |
Wartość energetyczna kJ | 1237 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 295 kcal |
W porcji 70 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 13 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 6,8 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 206 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 26 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 866 kJ |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 10 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 10 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 8 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 26 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |