Look Food cukier kokosowy bio 250 g
Udostępnij na FacebookuEkologiczny cukier kokosowy Look Food pozyskiwany jest z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształków. Charakteryzuje się słodkim smakiem z lekką nutą karmelu i aromatem kokosa. Jest bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, cynku i wapnia. Dostarcza organizmowi także wielu witamin, w tym C, B1, B2 i B6. Zawiera inulinę, prebiotyk, wpływający korzystnie na mikroflorę jelitową. Najważniejsze zalety cukru kokosowego: -jest naturalnym produktem otrzymywanym tradycyjnymi metodami -nie jest poddawany procesowi rafinacji -wykazuje ten sam poziom słodkości co tradycyjny biały cukier -stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelitowej -posiada niższy indeks glikemiczny niż biały cukier -jedna łyżeczka dostarcza jedynie 13 kcal Jak stosować cukier kokosowy? Cukier kokosowy posiada karmelowy smak i aromat, dlatego bardzo dobrze komponuje się z kawą. Może być wykorzystywany zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902340972496
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Indonezja
Opis marketingowy
Ekologiczny cukier kokosowy Look Food pozyskiwany jest z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształków. Charakteryzuje się słodkim smakiem z lekką nutą karmelu i aromatem kokosa. Jest bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, cynku i wapnia. Dostarcza organizmowi także wielu witamin, w tym C, B1, B2 i B6. Zawiera inulinę, prebiotyk, wpływający korzystnie na mikroflorę jelitową.
Najważniejsze zalety cukru kokosowego:
-jest naturalnym produktem otrzymywanym tradycyjnymi metodami
-nie jest poddawany procesowi rafinacji
-wykazuje ten sam poziom słodkości co tradycyjny biały cukier
-stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelitowej
-posiada niższy indeks glikemiczny niż biały cukier
-jedna łyżeczka dostarcza jedynie 13 kcal
Jak stosować cukier kokosowy?
Cukier kokosowy posiada karmelowy smak i aromat, dlatego bardzo dobrze komponuje się z kawą. Może być wykorzystywany zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.
Składniki
100% cukru kokosowego BIO
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Look Food S. A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,1 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 92 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 94 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1607 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 384 kcal/100g |
W porcji 5 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 19 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,05 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 4,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 80 kJ |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 5 %RWS |