1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5900049813539
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać mleko.
Składniki
przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli
skrobia pszenna
barwnik: karmel
cukier
cynamon 0,3%
sól
olej słonecznikowy
mąka 66%: pszenna pełnoziarnista 34%, ryżowa
aromat
otręby pszenne 6,9%
regulator kwasowości: fosforany sodu
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zbożowe kwadraciki z cynamonem
Cechy
naturalne źródło minerałów i wit. B1
+ pełne ziarno które mielimy we własnym młynie
bez syropu glukozowego i oleju palmowego
tylko wyselekcjonowane składniki
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Dodatkowe informacje
Podziel się - Najlepsze ze zboża
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 238
Szerokość - 149
Głębokość - 63
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
www.lubella.pl
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Oświadczenia żywieniowe
naturalne źródło minerałów i wit. B1
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Przepisy
Masz ochotę urozmaicić deser?
Czemu nie dodasz płatków do budyniu!
Cynamonowy puchar
- 2 szklanki Lubella Cinisy
- ½ szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- Szczypta soli
- Cynamon do dekoracji
Upraż kaszę na rozgrzanej patelni. Następnie przełóż ją do rondla, zalej szklanką mleka i dodaj szczyptę soli. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut (kasza musi wchłonąć całe mleko). Ugotowaną kaszę przełóż do blendera, zalej drugą szklanką mleka i zblenduj na gładką masę. Przełóż część budyniu na dno pucharka, następnie przykryj grubą warstwą płatków Lubella Cinisy, a na nią wylej kolejną część budyniu. Wierzch oprósz cynamonem.
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049813546
Adres internetowy
www.lubella.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1719 kJ / 408 kcal |
Tłuszcz | 8,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 70 g |
- w tym cukry | 25 g |
Błonnik | 9,1 g |
Białko | 9,0 g |
Sól | 0,93 g |
Tiamina (Witamina B1) | 0,18 (16%)* |
Fosfor | 183 mg (26%)* |
Cynk | 1,9 mg (19%)* |
Miedź | 0,30 mg (30%)* |
Mangan | 2,0 mg (100%)* |
*% referencyjnej wartości spożycia |