NESVITA Owsianka Odporność 210 g
Udostępnij na FacebookuDlaczego ta receptura jest wyjątkowo i pożywna? Ze względu na zbilansowaną Siłę Zbóż, co oznacza, że produkt został opracowany z zachowaniem właściwej równowagi między 3 ważnymi składnikami pokarmowymi: węglowodanami złożonymi, cukrami i błonnikiem pokarmowym. Dowiedz się więcej o roli błonnika w codziennej diecie. NESVITA® jest partnerem programu edukacyjnego przygotowanego przez dietetyków z Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Wejdź na www.silablonnika.pl lub na www.nesvita.pl
1 szt - 0,210 kg
Kod kreskowy: 7613287015228
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Rekomendowany sposób przygotowania:
35 g płatków (4 łyżki stołowe) zalej 140 ml gorącego mleka i wymieszaj.
Po 3-5 minutach produkt jest gotowy do spożycia.
Opis marketingowy
Dlaczego ta receptura jest wyjątkowo i pożywna? Ze względu na zbilansowaną Siłę Zbóż, co oznacza, że produkt został opracowany z zachowaniem właściwej równowagi między 3 ważnymi składnikami pokarmowymi: węglowodanami złożonymi, cukrami i błonnikiem pokarmowym. Dowiedz się więcej o roli błonnika w codziennej diecie. NESVITA® jest partnerem programu edukacyjnego przygotowanego przez dietetyków z Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Wejdź na www.silablonnika.pl lub na www.nesvita.pl
Składniki
płatki owsiane 59,5%, wypiekane płatki pszenne 32,5% z miodem (mąka pszenna, miód 2,4%, składniki mineralne (wapń, żelazo), witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, tiamina, B6, ryboflawina, kwas foliowy, B12)), czarna porzeczka 5%, banan 2%, malina 1%.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Nestle Polska S.A.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,03 g |
| Zawartość białek | 11,0 g |
| Zawartość błonnika | 8,0 g |
| Cukry | 10,0 g |
| Zawartość węglowodanów | 68,0 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4,5 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1559 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 373 kcal |
| W porcji 175 g | |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,9 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8,6 g |
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 10,3 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 30,1 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,18 g |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 200 kcal |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 835 kJ |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,4 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 10 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 10 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 10 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 12 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 11 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 17 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 3 %RWS |
