1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5903874561255
Dodatkowe informacje
Producent
Symbio
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka Certyfikująca : EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Marka
Symbio
O marce
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka Certyfikująca : EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Dodatkowe informacje
Pamiętaj, że żywność ekologiczna :
- posiada certyfikat ekologiczny
- wyprodukowana jest bez pestycydów, herbicydów, itp.
- wytworzona jest bez sztucznych: barwników, aromatów i konserwantów,
- jest wolna od GMO
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Przygotowanie i stosowanie
Chleb borówkowy
Potrzebne składniki:
250 g mąki pszennej typ 1850 graham, 210 g mąki pszennej chlebowej typ 750, 70 g mąki żytniej chlebowej typ 720, 300 ml maślanki lub jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka soli, 150 ml dżemu borówkowego, 3 łyżki miodu spadziowego lub gryczanego.
Sposób przygotowania:
Wymieszać wszystkie składniki sypkie, następnie dodać maślankę lub jogurt naturalny, dżem oraz miód. Mieszać do momentu aż ciasto będzie gładkie. Ciasto wyłożyć do nasmarowanej tłuszczem formy. Piec w dolnej części piekarnika 1 godz. w tem. 175°C.
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl