1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5903874561354
Dodatkowe informacje
Producent
Symbio
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Produkt pakowany ręcznie
Marka
Symbio
O marce
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Produkt pakowany ręcznie
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Chleb pszenny
Potrzebne składniki:
700 g maki pszennej chlebowej typ 750, 1 łyżeczka cukru, 25 g masła, 2 łyżeczki soli, 150 ml mleka, 300 ml wody, 7 g drożdży.
Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy masło, mąkę z solą, drożdże i cukier. Dodajemy mleko i wodę, po czym ciasto wyrabiamy na stolnicy posypanej mąką. Po wyrobieniu przekładamy je do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto delikatnie wyrabiamy i formujemy bochenek. Wkładamy je na blachę posypaną mąką. Ponownie przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy na 30 minut aż ciasto podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto nacinamy kilka razy, posypujemy mąką, wkładamy do nagrzanego do 230°C piekarnika i pieczemy przez około 15 min. Chleb po wyjściu z piekarnika powinien być wyrośnięty i brązowy.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl