1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5903874561293
Dodatkowe informacje
Producent
Symbio
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Marka
Symbio
O marce
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka certyfikująca EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Dodatkowe informacje
Pamiętaj, że żywność ekologiczna :
- posiada certyfikat ekologiczny
- wyprodukowana jest bez pestycydów, herbicydów, itp.
- wytworzona jest bez sztucznych aromatów
- jest wolna od GMO
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Chleb chrupki
Potrzebne składniki : 700 g mąki żytniej typ 1850 graham, 100 ml zakwasu żytniego, 140 g mąki orkiszowej typ 1850 graham, 100 g mąki pszennej razowej typ 2000, 500 ml maślanki, 25 g drożdży, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli.
Sposób przygotowania :
W letniej maślance rozmieszać drożdże, aż się rozpuszczą, dodać miód zakwas, 350 g mąki żytniej typ 1850 oraz mąkę orkiszową typ 1850. Wymieszać, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Następnie dodać sól, 350 g mąki żytniej typ 1850 oraz mąkę pszenną razową. Z ciasta uformować 14 okrągłych bochenków, rozwałkować je na grubość kilku milimetrów, wyłożyć ciasto na posmarowane blachy i ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 220 °C po dwie blachy przez 5 minut, następnie zmniejszyć temp. do 180 °C i piec jeszcze przez 8 minut, aż chleb podeschnie i nabierze koloru.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl