Makaron bezglutenowy z ciecierzycy rurka 250 g
Udostępnij na FacebookuWysoka zawartość manganu który pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych. Wysoka zawartość miedzi która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Źródło fosforu który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Źródło żelaza które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. Źródło cynku który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Dlaczego woda źródlana a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie... Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902811254205
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda źródlana
ekologiczna mąka z ciecierzycy
Cechy
bio
wysoka zawartość białka oraz błonnika
dla wegetarian i wegan
woda źródlana Kapellanka
wyróżnienie Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski
mąka z ciecierzycy 100%
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron bezglutenowy z ciecierzycy.
Opis produktu
Wysoka zawartość manganu
który pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.
Wysoka zawartość miedzi
która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Źródło fosforu
który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Źródło żelaza
które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie.
Źródło cynku
który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej.
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Dlaczego woda źródlana a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...
Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01, rolnictwo UE
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 65
Szerokość - 113
Wysokość - 186
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
www.bio-fabijanscy.pl
Adres zwrotny
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
www.bio-fabijanscy.pl
Kontakt
Fabijański Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Oświadczenia żywieniowe
Wysoka zawartość manganu
Wysoka zawartość miedzi
Źródło żelaza
Źródło cynku
wysoka zawartość białka oraz błonnika
Źródło fosforu
O producencie
Rodzinna wytwórnia makaronów
Fabijańscy
Jak zawsze
Gwarantuję najwyższą jakość
Jaroslav Pavel Fabijański
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Bezglutenowy
Organiczne
Produkt odpowiedni dla wegan
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Adres internetowy
www.bio-fabijanscy.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | % RWS* w 100 g produktu |
---|---|---|
Energia | 1297 kJ/310 kcal | 15% |
Tłuszcz | 5,9 g | 8% |
w tym kwasy nasycone | 1,1 g | 6% |
Węglowodany | 44 g | 17% |
w tym cukry | 2,3 g | 3% |
Błonnik | 16 g | - |
Białko | 19 g | 37% |
Sól | 0,09 g | 2% |
Mangan | 1,2 mg | 58%** |
Miedź | 0,31 mg | 31%** |
Fosfor | 169 mg | 24%** |
Żelazo | 2,9 mg | 21%** |
Cynk | 1,5 mg | 15%** |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
** Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |