Makaron bezglutenowy z soczewicy czerwonej rurka 250 g
Udostępnij na FacebookuWysoka zawartość miedzi która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Źródło manganu który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości. Źródło fosforu który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych. Źródło żelaza które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. Źródło cynku który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. Wysoka zawartość folianów które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Dlaczego woda źródlana a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie... Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902811254243
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda źródlana
ekologiczna mąka z czerwonej soczewicy
Cechy
bio
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski
wysoka zawartość białka oraz błonnika
dla wegetarian i wegan
woda źródlana Kapellanka
mąka z soczewicy 100%
naturalny smak i kolor czerwonej soczewicy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron bezglutenowy z soczewicy czerwonej.
Opis produktu
Wysoka zawartość miedzi
która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Źródło manganu
który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
Źródło fosforu
który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych.
Źródło żelaza
które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie.
Źródło cynku
który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej.
Wysoka zawartość folianów
które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Dlaczego woda źródlana a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...
Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01, rolnictwo UE
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 56
Szerokość - 114
Wysokość - 222
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
www.bio-fabijanscy.pl
Adres zwrotny
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
www.bio-fabijanscy.pl
Kontakt
Fabijański Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość białka oraz błonnika
Źródło żelaza
Wysoka zawartość folianów
Wysoka zawartość miedzi
Źródło cynku
Źródło manganu
Źródło fosforu
O producencie
Rodzinna wytwórnia makaronów
Fabijańscy
Gwarantuję najwyższą jakość
Jarosław Fabijański
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Organiczne
Bezglutenowy
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Adres internetowy
www.bio-fabijanscy.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | % RWS* w 100 g produktu |
---|---|---|
Energia | 1580 kJ/378 kcal | 19% |
Tłuszcz | 1,7 g | 2% |
w tym kwasy nasycone | 0 g | 0% |
Węglowodany | 67 g | 26% |
w tym cukry | 0 g | 0% |
Błonnik | 10 g | - |
Białko | 24 g | 48% |
Sól | 0,02 g | 0% |
Miedź | 0,36 mg | 36%** |
Mangan | 0,48 mg | 24%** |
Fosfor | 114 mg | 16%** |
Żelazo | 2,6 mg | 18%** |
Cynk | 1,5 mg | 15%** |
Kwas foliowy | 66,7 µg | 33%** |
* - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
** - Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |