1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5906940002317
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mąka z pszenicy durum,
woda.
Cechy
Makaron Piotr i Paweł został przygotowany z mąki semoliny, uzyskiwanej z pszenicy durum. Tylko makaron wykonany z semoliny nie klei się po ugotowaniu i pozostaje sprężysty.
Marka
" Piotr i Paweł "
Dodatkowe informacje
Opinie i uwagi na temat produktu proszę kierować na adres :
naszeprodukty@piotripawel.pl
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać śladowe ilości jaj.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym, przewiewnym i zacienionym.
Przygotowanie i stosowanie
Zagotować wodę z dodatkiem soli i kilku kropli oleju roślinnego, w proporcji 1 litr wody na 100 gram makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.
czas gotowania : 8-10 minut.
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
"Piotr i Paweł" S.A.
ul. Tatrzańska 1/5
60-413 Poznań
Adres zwrotny
"Piotr i Paweł" S.A.
ul. Tatrzańska 1/5
60-413 Poznań
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu przed ugotowaniem |
---|---|
Wartość energetyczna | 1518 kJ / 358 kcal |
tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 3,8 g |
białko | 15 g |
sól | <0,01 g |