1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5903874561194
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda
ekologiczna mąka żytnia razowa
Marka
Symbio
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ekologiczny makaron żytni razowy rurka
Cechy
źródło błonnika
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 287
Szerokość - 115
Głębokość - 72
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Symbio Polska S.A.
ul. Zawieprzycka 8m
20-228 Lublin
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Zawieprzycka 8m
20-228 Lublin
www.symbio.pl
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01 Rolnictwo UE
Adres kontaktowy
ul. Zawieprzycka 8m
20-228 Lublin
Kontakt
Symbio Polska S.A.
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika
Informacje dot. stylu życia
Organiczne
Przepisy
Makaron pomidorowy z bazylią
Potrzebne składniki: makaron razowy, 4 małe pomidory, 2 małe cebule, mały brokuł lub kalafior, 2 ząbki czosnku, pieprz w ziarnach, chili, szczypta bazylii, 2 łyżki oliwy, sól do smaku.
Sposób przygotowania: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Brokuła lub kalafiora dzielimy na małe różyczki, gotujemy al dente. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w talarki i smażymy z wyciśniętym czosnkiem na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pomidory, które gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy brokuły lub kalafior, rozgnieciony pieprz, szczyptę soli, chili i bazylię. Tak przygotowany sos łączymy z ugotowanym makaronem razowym.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Polska.
Adres internetowy
www.symbio.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1436 kJ/340 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 70 g |
- w tym cukry | 8,3 g |
Błonnik | 12 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0 g |