OSM Grodzisk Mazowiecki latteó Kefir grodziski 1,5% 1000 g
Udostępnij na FacebookuKEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej. Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych. Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 5901166000109
Dodatkowe informacje
Producent
OSM Grodzisk Mazowiecki
Już od ponad 10 lat OSM Grodzisk może pochwalić się dodatkowym oznakowaniem marki. Włoskie słowo LATTEO – oznacza mleczny, mlecznobiały. Nie bez powodu OSM w Grodzisku Mazowieckim w swoim logo posiada to iście włoskie słowo – jest bowiem jednym z największych krajowych producentów pysznego włoskiego sera – Mozzarella.
Składniki
żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej
mleko pasteryzowane
Marka
OSM Grodzisk Mazowiecki
Cechy
Poznaj Dobrą Żywność
Produkt polski
Naturalny, orzeźwiający
Opis produktu
KEFIR GRODZISKI 1,5% to orzeźwiający naturalny napój mleczny wyprodukowany z pasteryzowanego mleka o najwyższej jakości przy udziale wyselekcjonowanych szczepów bakterii fermentacji mlekowej.
Kefir grodziski produkowany jest metodą termostatową tj, proces ukwaszania następuje już w opakowaniach jednostkowych w odpowiedniej temperaturze w dojrzewalni. Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych.
Z uwagi na swoje właściwości jest produktem uznawanym za jeden z najbardziej odżywczych w tej grupie. Spożywanie kefiru prowadzi do zahamowania rozwoju bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym.
O marce
Już od ponad 10 lat OSM Grodzisk może pochwalić się dodatkowym oznakowaniem marki. Włoskie słowo LATTEO – oznacza mleczny, mlecznobiały. Nie bez powodu OSM w Grodzisku Mazowieckim w swoim logo posiada to iście włoskie słowo – jest bowiem jednym z największych krajowych producentów pysznego włoskiego sera – Mozzarella.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Packing - Nadające się do recyklingu
Opakowanie wewnętrzne - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 256
Szerokość - 83
Głębokość - 83
Rodzaj opakowania
Typ - Butelka plastikowa
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
05-825 Grodzisk Mazowiecki,
ul. Traugutta 5
www.osmgm.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
05-825 Grodzisk Mazowiecki,
ul. Traugutta 5
www.osmgm.pl
Kontakt
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
Adres kontaktowy
05-825 Grodzisk Mazowiecki,
ul. Traugutta 5
Przepisy
Racuchy na Kefirze
Składniki:
- 1 szklanka kefiru 1,5% OSM Grodzisk Mazowiecki
- 1 jabłko
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta cynamonu
- sól
- 1 łyżka cukru wanilinowego lub cukru pudru
- tłuszcz do smażenia w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie:
Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek przekroić jeszcze wzdłuż na pół, a następnie na cienkie plasterki. Do miski wlać kefir, wbić jajko i wymieszać rózgą. Dodać mąkę z sodą, solą i cukrem i wymieszać rózgą na jednolite ciasto. Dodać jabłka oraz cynamon, wymieszać łyżką (jeśli chcemy aby placki miały jasny kolor pomijamy cynamon). Rozgrzać patelnię z łyżką tłuszczu, nakładać niewielkie porcje ciasta i smażyć na złoty kolor przez ok. 2 minuty, następnie przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Odłożyć na talerz. Usmażyć kolejne racuchy na świeżym tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem lub polać miodem.
Kraj
Country of Origin - Poland
Telefon kontaktowy
22 755 52 65
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 1000 g zawiera pięć sugerowanych porcji produktu.
Rodzaj materiału opakowania
Lid - 51 - Cork
Adres internetowy
www.osmgm.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | w porcji 200 g | %* RWS w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 180 kJ/43 kcal | 360 kJ/86 kcal | 4% |
Tłuszcz | 1,5 g | 3,0 g | 4% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 1,8 g | 9% |
Węglowodany | 4,2 g | 8,4 g | 3% |
w tym cukry | 4,2 g | 8,4 g | 9% |
Białko | 3,1 g | 6,2 g | 12% |
Sól | 0,10 g | 0,20 g | 3% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie 1000 g zawiera pięć sugerowanych porcji produktu. |