Polędwica wieprzowa pieczona plastry 90 g Olewnik
Udostępnij na FacebookuSchab wieprzowy parzony, pieczony o gramaturze 90 g, w plastrach. Produkt otrzymany ze schabu wieprzowego bez kości, poddanego plastrowaniu. W opakowaniu znajduję się 10 sztuk plastrów. Konsystencja dość ścisła, soczysta. Barwa na przekroju jasnoróżowa do różowej. Smak i zapach charakterystyczny dla schabu wieprzowego parzonego, pieczonego, umiarkowanie słony. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
                            
                            1 szt  - 0,090 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5906245780507                        
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Schab wieprzowy parzony, pieczony o gramaturze 90 g, w plastrach. Produkt otrzymany ze schabu wieprzowego bez kości, poddanego plastrowaniu. W opakowaniu znajduję się 10 sztuk plastrów. Konsystencja dość ścisła, soczysta. Barwa na przekroju jasnoróżowa do różowej. Smak i zapach charakterystyczny dla schabu wieprzowego parzonego, pieczonego, umiarkowanie słony. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Składniki
100 g produktu wyprodukowano ze 100 g schabu wieprzowego
Składniki: schab wieprzowy, sól, stabilizator (trójpolifosforan sodu), glukoza, białko wieprzowe (kolagenowe, hemoglobina), przeciwutleniacz (cytrynian sodu), aromaty (w tym SELER, aromat dymu wędzarniczego), przyprawy, substancja konserwująca (azotyn sodu). Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,3 g | 
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 19 g | 
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,7 g | 
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,3 g | 
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,4 g | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,0 g | 
| Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 547 kJ/100g | 
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 130 kcal/100g | 
| W porcji 18 g | |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g | 
| Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 | 
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 | 
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,4 g | 
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,4 g | 
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 24 kcal | 
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 100 kJ | 
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,9 g | 
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 1 %RWS | 
| Wartość energetyczna kJ | 1 %RWS | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS | 
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS | 
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS | 
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS | 
| Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS | 
| Zawartość soli (ogólnie) | 7 %RWS | 
            