Polędwica wieprzowa pieczona plastry 90 g Olewnik
Udostępnij na FacebookuSchab wieprzowy parzony, pieczony o gramaturze 90 g, w plastrach. Produkt otrzymany ze schabu wieprzowego bez kości, poddanego plastrowaniu. W opakowaniu znajduję się 10 sztuk plastrów. Konsystencja dość ścisła, soczysta. Barwa na przekroju jasnoróżowa do różowej. Smak i zapach charakterystyczny dla schabu wieprzowego parzonego, pieczonego, umiarkowanie słony. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
1 szt - 0,090 kg
Kod kreskowy: 5906245780507
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Schab wieprzowy parzony, pieczony o gramaturze 90 g, w plastrach. Produkt otrzymany ze schabu wieprzowego bez kości, poddanego plastrowaniu. W opakowaniu znajduję się 10 sztuk plastrów. Konsystencja dość ścisła, soczysta. Barwa na przekroju jasnoróżowa do różowej. Smak i zapach charakterystyczny dla schabu wieprzowego parzonego, pieczonego, umiarkowanie słony. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Składniki
100 g produktu wyprodukowano ze 100 g schabu wieprzowego
Składniki: schab wieprzowy, sól, stabilizator (trójpolifosforan sodu), glukoza, białko wieprzowe (kolagenowe, hemoglobina), przeciwutleniacz (cytrynian sodu), aromaty (w tym SELER, aromat dymu wędzarniczego), przyprawy, substancja konserwująca (azotyn sodu). Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,3 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 19 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,3 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 547 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 130 kcal/100g |
W porcji 18 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 100 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 24 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 7 %RWS |